هاردفورک یکی از اصطلاحات موجود در دنیای ارز دیجیتال است. اگر شما هم از فعالان در بازار کریپتو کارنسی باشید، حتما این نام را شنیده اید. اما هاردفورک چیست؟ چه کاربردی دارد و به چه علت رخ می دهد؟ در این مقاله قصد داریم تا به تمامی سوالات شما در رابطه با موضوع هاردفورک در ارز دیجیتال پاسخ دهیم، پس تا انتها همراه ما باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- فورک چیست ؟
- سافت فورک چیست ؟
- هارد فورک چیست ؟
- تفاوت سافت فورک و هاردفورک چیست ؟
- علت اثرگذاری هاردفورک روی قیمت ارز دیجیتال
- رقابت ارزهای به روزرسانی شده با نسخه های قبلی
- نکات امنیتی مربوط به فورک
- عاقبت ارز دیجیتال جدید پس از هاردفورک چه خواهد بود؟
- شرایط ماینرها پس از ایجاد هاردفورک در ارز دیجیتال
- انواع هاردفورک ارز دیجیتال
- نمونه های هاردفورک در ارز دیجیتال بیت کوین
- نمونه های هاردفورک در ارز دیجیتال اتریوم
- هاردفورک های ارز دیجیتال کاردانو
- آیا خرید ارز دیجیتال پیش از رخ دادن هاردفورک منطقی است؟
فورک چیست ؟
همانطور که می دانید، پایه و اساس فعالیت ارزهای دیجیتال بر بلاک چین قرار گرفته است. هر بلاک چین دارای قوانین مخصوص به خود است. زمانی که برخی از توسعه دهندگان تصمیم به تغییر این قوانین بگیرند، فورک رخ می دهد.
به عبارت بهتر، به ایجاد تغییر در قوانین یک بلاک چین، فورک گفته می شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که برنامه نویسان متوجه نوعی باگ یا اشتباه در پروتکل های بلاک چین شده و تصمیم به رفع آن بگیرند. آن ها برای رفع باگ مجبور به ایجاد تغییر در قوانین بلاک چین می شوند و این کار باعث می شود تا بلاک چینی جدید ایجاد شود. این بلاک چین جدید تماما مشابه با بلاک چین قبلی بوده، با این تفاوت که باگ مذکور در آن وجود ندارد.
فورک که با نام انشعاب نیز نامیده می شود، به معنای به روز رسانی یک بلاک چین است. فورک در دنیای ارز دیجیتال به دو نوع سخت و نرم تقسیم می شود که به نام های هاردفورک و سافت فورک شناخته می شوند.
سافت فورک چیست ؟
سافت فورک ساده ترین نوع انشعاب در بلاک چین یک ارز دیجیتال است. در این حالت، به روز رسانی بلاک چین به گونه ای انجام شده که با بلاک چین قبلی سازگاری داشته باشد و کاربران بتوانند از طریق هر دو بلاک چین ( نسخه جدید و قدیمی ) به ادامه فعالیت های خود در زنجیره بپردازند. این فعالیت ها شامل اعتبارسنجی، تایید تراکنش ها، ماین ارز دیجیتال و… می شود. این آبدیت شرایطی را ایجاد می کند که کاربران به مرور به نسخه جدید علاقه پیدا کرده و به استفاده از آن تمایل پیدا کنند.
در سافت فورک، ماینرهایی که از نسخه به روز رسانی نشده استفاده می کنند، قادر به ماین ارز دیجیتال نخواهند بود؛ چراکه بلاک هایی که توسط این افراد به شبکه معرفی می شوند، توسط شبکه رد شده و به این ترتیب ماینرها به مرور مجبور به استفاده از نسخه جدید بلاک چین می شوند.
به عنوان مثال سافت فورک BIP66 برای اعتبارسنجی امضای شبکه بیت کوین ایجاد شد.
هاردفورک چیست ؟
همانطور که گفتیم در سافت فورک نسخه جدید و قبلی بلاک چین با هم سازگاری دارند اما در هاردفورک اینطور نیست.
هاردفورک به نوعی انشعاب در بلاک چین ارز دیجیتال گفته می شود که نسخه جدید با قبلی سازگاری نداشته و به طور مستقل فعالیت می کند. پس از این که یک هاردفورک در بلاک چین ارز دیجیتال رخ دهد، گره ها (Nude) در شبکه دیگر قادر به ایجاد ارتباط بین یکدیگر نخواهند بود. در این حالت، گره ها پس از نصب نسخه جدید دیگر به تراکنش های رخ داده روی بلاک چین قبلی دسترسی ندارند. این اتفاق به این معناست که فعالیت نودها روی یک بلاک چین جدید و برای استخراج یک ارز جدید انجام می شود.
مهمترین تفاوت هاردفورک و سافت فورک در این مورد است که پس از رخ دادن هاردفورک، یک ارز جدید در دنیای ارزهای دیجیتال ایجاد می شود. به عنوان مثال بیت کوین کش از یک هاردفورک در بلاک چین بیت کوین ایجاد شده است. همچنین یک فورک سخت در بلاک چین اتریوم باعث ایجاد اتریوم کلاسیک شد.
پس از رخ دادن هاردفورک در بلاک چین یک ارز دیجیتال، ارزی جدید ایجاد شده و به دنیای کریپتو کارنسی وارد می شود.
تفاوت سافت فورک و هاردفورک چیست ؟
اجازه دهید تا تفاوت این دو نوع فورک را با یک مثال ساده برای شما بیان کنیم.
سافت فورک مانند یک نرم افزار موبایلی است که حتی پس از انتشار نسخه های جدید آن نیز، همچنان می توان از نسخه های قدیمی بدون هیچ مشکلی استفاده کرد. اما هاردفورک یک به روزرسانی اجباری است که پس از انتشار نسخه جدید نرم افزار، دیگر اجازه استفاده از نسخه های قدیمی تر را به کاربران نمی دهد.
همانطور که اشاره کردیم، پس از رخ دادن هاردفورک یک ارز دیجیتال جدید متولد می شود. این مورد یکی دیگر از تفاوت های هارد فورک و سافت فورک است.
علت اثرگذاری هاردفورک روی قیمت ارز دیجیتال
به نظر شما علت تغییر قیمت پس از رخ دادن هاردفورک ارز دیجیتال چیست؟ در این بخش تصمیم داریم تا به این پرسش پاسخ دهیم.
نکته جالبی که در خصوص رخ دادن هاردفورک در ارز دیجیتال وجود دارد، نحوه توزیع رمز ارز جدید است. برای درک این اتفاق به مثال زیر مراجعه کنید.
تصور کنید که شما به میزان 10 واحد بیت کوین دارید و پس از رخ دادن یک هاردفورک در بلاک چین این ارز دیجیتال، ارزی جدید به نام بیت کوین کش ایجاد شده است. در این شرایط شما و هر شخصی که دارای بیت کوین است، به میزان دارایی خود از بیت کوین، به صورت رایگان بیت کوین کش دریافت می کنید. به عبارت بهتر، پس از رخ دادن هاردفورک در بیت کوین، به میزان 10 واحد بیت کوین کش به صورت رایگان در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
این اتفاق، عاملی است که باعث تغییر قیمت ارزهای دیجیتال پیش و پس از رخ دادن هاردفورک می شود. همواره پیش از رخ دادن هاردفورک، افرادی که از این اتفاق مطلع هستند شروع به خرید ارز دیجیتال مورد نظر می کنند تا پس از رخ دادن فورک سخت، مقدار بیشتری از ارز دیجیتال جدید به کیف پول آن ها واریز شود. این اقدام کاربران باعث می شود تا قیمت ارز دیجیتال پیش از وقوع هاردفورک افزایش پیدا کند. این در حالی است که در بیشتر مواقع، قیمت ارز دیجیتال پس از هاردفورک با کاهش نسبی مواجه می گردد.
تغییر قیمت ارزهای دیجیتال پیش و پس از رخ دادن هاردفورک به این علت تغییر می کند.
رقابت ارزهای به روزرسانی شده با نسخه های قبلی
همانطور که اشاره کردیم، فورک ها با هدف به روزرسانی و حل مشکلات موجود در بلاک چین قبلی ایجاد می شوند. این بدان معنی است که ارز دیجیتال جدید و بلاک چین آن باید دارای مزایای بیشتری نسبت به ارز قبلی باشند. در بسیاری از موارد بلاک چین جدید در مقایسه با نسخه پیشین خود دارای سطح امنیت بالاتری است. این در حالی است که ارزهای جدید به سختی می توانند با ارزهای قبلی رقابت کنند. به عنوان مثال بیت کوین کش هرگز نتواست جایگزین بیت کوین شود.
این مورد کاملا به میزان اعتماد و علاقه سرمایه گذاران وابستگی دارد. در بسیاری از موارد سرمایه گذاران، ارزهای پیشین را به ارزهای جدید ترجیح داده و مجددا روی آن ها سرمایه گذاری می کنند. جلب اعتماد سرمایه گذاران یکی از مهمترین اقداماتی است که توسعه دهندگان ارزهای تازه ایجاد شده، باید به آن بپردازند.
هرگز در زمان رخ دادن فورک های سخت یا نرم اقدام به انجام تراکنش یا استخراج ارز دیجیتال نکنید.
نکته امنیتی مربوط به فورک
اصلی ترین نکته امنیتی در رابطه با هرگونه فورک هارد یا سافت در بلاک چین ارز دیجیتال این مورد است که تمامی کاربران باید از انجام هرگونه تراکنش در زمان رخ دادن فورک خودداری کنند. فورک به معنای ایجاد تغییرات در پروتکل های بلاک چین است. بنابراین پس از رخ دادن آن، تراکنش های انجام شده در یکی از دو بلاک چین ( نسخه قدیمی یا جدید آن ) رد خواهد شد. به همین علت و به جهت جلوگیری از ایجاد ضرر برای کاربران و به خصوص ماینرها، گفته می شود که هنگام رخ دادن فورک هیچ تراکنشی توسط کاربران انجام نگیرد.
عاقبت ارز دیجیتال جدید پس از هاردفورک چه خواهد بود؟
ارز دیجیتالی که پس از هاردفورک ایجاد می شود، توسط سرمایه گذاران مورد بررسی قرار می گیرد. در صورتی که این ارز ظرفیت لازم برای رشد و افزایش قیمت را داشته باشد، کاربران برای خرید آن اقدام می کنند. در صورتی که ارز جدید نتواند پاسخگوی سوالات سرمایه گذاران باشد، هرگز رشد نکرده و کاربران به آن اعتماد نمی کنند.
نکته اصلی اینجاست که رشد یا توقف فعالیت ارز جدید کاملا به میزان اعتماد سرمایه گذاران به آن وابستگی دارد.
شرایط ماینرها پس از ایجاد هاردفورک در ارز دیجیتال
بسیاری از افرادی که به تازگی به دنیای ماین و استخراج قدم گذاشته اند، تصور می کنند که پس از رخ دادن هاردفورک در بلاک چین ارز دیجیتال باید دستگاه های استخراج ارز دیجیتال خود را تعویض کنند اما این تصور کاملا غلط است. تمامی دستگاه ها می توانند پس از اتمام هاردفورک مجددا در راستای استخراج رمز ارز فعالیت کنند.
اما به یاد داشته باشید که ماینرها باید نرم افزارهای خود را پس از فورک نرم و سخت به روزرسانی کنند. همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم، پس از رخ دادن فورک، در صورتی که نرم افزار مورد استفاده کاربران به روزرسانی نشده باشد، شبکه اصلی، بلاک های استخراج شده توسط ماینرها را تایید نمی کند.
پس با یک نگاه کلی متوجه می شویم که پس از اتمام فورک، نیازی به تغییر سخت افزار نیست در حالی که تمامی نرم افزارها نیاز به به روز رسانی خواهند داشت.
انواع هاردفورک ارز دیجیتال
هاردفورک به سه نوع مختلف به نام های هاردفورک برنامه ریزی شده، هاردفورک ناسازگار، کوین اسپین آف تقسیم می شود که در ادامه به تشریح آن ها خواهیم پرداخت.
برای سازگاری با فورک های رخ داده در بلاک چین نیازی به تغییر سخت افزار نیست اما باید برای ادامه فعالیت در زنجیره رمز ارز مورد نظر خود، نرم افزارهای خود را به روز رسانی کنید.
هاردفورک برنامه ریزی شده Planned Hard Forks
هاردفورک برنامه ریزی شده همانطور که از نامش پیداست، نوعی از فورک است که زمان و علت ایجاد آن از مدت ها قبل مشخص شده است. علت اصلی رخ دادن این نوع هاردفورک ، ایجاد اصلاحات در بلاک چین ارز دیجیتال و بهبود توانایی های آن است و به همین دلیل عموما مورد استقبال کاربران قرار می گیرد. پس از اتمام این فورک، شمار زیادی از کاربران و سرمایه گذاران، فعالیت های خود را به بلاک چین جدید انتقال می دهند.
توسعه دهندگان هر ارز دیجیتال پس از گذشت مدتی از شروع به کار آن، به معرفی هاردفورک هایی که در آینده برای این رمز ارز رخ خواهد داد، می پردازند. به عنوان مثال توسعه دهندگان کاردانو از ابتدای شروع به کار این بلاک چین با ترسیم یک نقشه راه اعلام کردند که این بلاک چین دارای 5 مرحله هاردفورک است که در زمان هایی مشخص و با اهدافی معین رخ خواهند داد. این نوع از هاردفورک ها، به نام هاردفورک برنامه ریزی شده شناخته شده اند.
متروپولیس که نام سومین مرحله توسعه بلاک چین اتریوم بوده، نوعی هاردفورک برنامه ریزی شده است. هدف از ایجاد این هاردفورک بهبود سطح امنیت و مقیاس پذیری شبکه عنوان شد.
هاردفورک ناسازگار Contentious Hard Forks
علت ایجاد هاردفورک ناسازگار در بلاک چین، وجود اختلاف بین توسعه دهندگان است. هنگامی که توسعه دهندگان برای حل یک مسئله خاص به اتفاق نظر نرسند، به گروه های کوچکتر تقسیم می شوند. در این شرایط هرگروه یک زنجیره و یک ارز دیجیتال جدید ایجاد کرده که سایر توسعه دهندگان از آن پشتیبانی نمی کنند.
یک مثال خوب برای این نوع هاردفروک، ارز دیجیتال بیت کوین کش است. این رمز ارز در اثر اختلاف نظر در مورد میزان مقیاس پذیری بیت کوین حاصل شده است.
کوین اسپین آف Planned Hard Forks
هاردفورک اسپین آف در اثر ایجاد تغییرات جزئی در کد بلاک چین های انواع ارز دیجیتال ایجاد می شود. همانطور که می دانید ماهیت ارزهای دیجیتال به گونه ای است که دسترسی به کدهای آن ها برای تمامی کاربران امکان پذیر است و به همین علت هر فردی می تواند با ایجاد تغییری کوچک در این کدها، رمز ارز جدید خود را بسازد.
معروف ترین نمونه از این نوع هاردفورک در بلاک چین ارز دیجیتال مربوط به ارز لایت کوین است. لایت کوین حاصل یک هاردفورک اسپین آف در بلاک چین بیت کوین است.
نمونه های هاردفورک در ارز دیجیتال بیت کوین
بیت کوین یکی از ارز های دیجیتال است که تاکنون بیشترین تعداد هاردفورک را تجربه کرده است. در این بخش به معرفی هاردفورک های بیت کوین خواهیم پرداخت.
هاردفورک بیت کوین کش
ارز دیجیتال بیت کوین کش در اثر یک هاردفورک ناسازگار در بلاک چین بیت کوین ایجاد شده است. در سال 2017، خبر راه اندازی SegWit در رسانه ها انتشار یافت. این خبر باعث ایجاد احساس نارضایتی بین کاربران بیت کوین شد. برخی از افراد که خواهان اصلاح مقیاس پذیری بیت کوین بودند، تصمیم گرفتند تا با ایجاد یک هاردفورک این مشکل را حل کنند. هدف از ایجاد این هاردفورک، افزایش سایز بلاک های بیت کوین تا 8 مگابایت بود و در تاریخ 1 آگوست 2017 رخ داد.
بیت کوین گلد؛ حاصل یک هاردفورک در ارز دیجیتال بیت کوین
تا سال 2017 استخراج ارز دیجیتال بیت کوین غالبا از طریق استخرهای ماینینگ انجام می گرفت، تا این که در اکتبر 2017 هاردفورک بیت کوین گلد رخ داد. بیت کوین گلد باعث شد که استخرهای ماینینگ از استفاده از سخت افزاری به نام ASICا منع شوند و به پردازنده های گرافیکی روی بیاورند. این نسخه جدید از بیت کوین باعث شد تا هر کاربری بتواند برای استخراج بیت کوین اقدام کند.
ارز دیجیتال بیت کوین کش در اثر یک هاردفورک ناسازگار در بلاک چین بیت کوین ایجاد شده است.
هاردفورک SegWit2x
یکی از معروف ترین سافت فورک های بیت کوین، سگ ویت (Segwit) نام دارد. این سافت فورک در آگوست 2017 انجام گرفت. پس از مدتی، توسعه دهندگان تصمیم به ارتقا این سافت فورک گرفتند. حاصل این تصمیم گیری هاردفورکی به نام SegWit2x بود. گفته شده کهSegWit2x نتیجه توافقنامه نیویورک بوده اما با این حال هرگز به ثمر نرسید. این اتفاق به این علت رخ داد که برخی از فعالان در زمینه بیت کوین، پس از مدتی تصمیم گرفتند که از این هاردفورک پشتیبانی نکنند. به همین علت، تیم پشتیبانی SegWit2x در نوامبر 2017 اعلام کردند که این هاردفورک به دلیل نارضایتی کاربران ارز دیجیتال بیت کوین لغو می شود.
نمونه های هاردفورک در ارز دیجیتال اتریوم
اتریوم نیز مانند بیت کوین تا به امروز فورک های گوناگونی را از سر گذرانده است. در ادامه به برخی از مهمترین هاردفورک های رخ داده در ارز دیجیتال اتریوم خواهیم پرداخت.
اتریوم کلاسیک
اتریوم کلاسیک نتیجه رخ دادن اولین و بزرگترین هاردفورک در ارز دیجیتال اتریوم بوده است. در سال 2016 تعدادی هکر اقدام به سرقت از شبکه اتریوم نمودند. در آن زمان اتریوم روی شبکه DAO فعالیت داشت. پس از وقوع این اتفاق، توسعه دهندگان ارز اتریوم تصمیم گرفتند تا با ایجاد یک هاردفورک به افزایش امنیت این ارز دیجیتال کمک کنند. پس از رخ دادن این هاردفورک، ارز دیجیتال اترویم کلاسیک ایجاد و به بازار کریپتوکارنسی وارد شد.
ارز EtherZero
یکی دیگر از هاردفورک های اتریوم EtherZero نام دارد. هدف از این فورک سخت، بهبود شرایط کلی و افزودن برخی ویژگی های جدید به اتریوم بوده است.
EtherZero امکانات زیر را در اختیار کاربران قرار داده است:
- افزایش اندازه هر بلوک ( 2 مگابایت برای هر بلوک )
- ایجاد قابلیت استخراج با کمک دکل های GPU
- کاهش زمان معامله ( 10 ثانیه برای هر معامله )
- استفاده از سیستم PoS
تمامی ویژگی های بالا در راستای تسهیل کار کاربران ایجاد شده اند.
هاردفورک متروپولیس
هاردفورکی که در حال حاضر ارز دیجیتال اترویم روی آن بلاک چین فعالیت می کند، متروپولیس (Metropolis) نام دارد. هدف از رخ دادن این هاردفورک، اصلاح ویژگی های اتریوم زیر نظر توسعه دهندگان آن بوده است. پس از رخ دادن این هاردفورک، برخی از دشواری های مربوط به مراحل استخراج اتریوم اصلاح شده و انجام معاملات در این بلاک چین با سرعت بیشتری انجام گرفت. اصلی ترین ویژگی که پس از این هاردفورک بهبود پیدا کرد، مسئله افزایش امنیت برای حفظ ارز دیجیتال خریداری شده بود که اهمیت بسیاری زیادی برای کاربران این بلاک چین دارد.
همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم، متروپولیس، نوعی هاردفورک برنامه ریزی شده است که از مدت ها پیش، زمان و علت رخ دادن آن توسط توسعه دهندگان این ارز دیجیتال به کاربران اعلام شده بود. به همین علت هم به راحتی مورد تایید کاربران قرار گرفت.
فورکSerenity
آخرین فورک سخت اتریوم، Serenity نام دارد. این فورک تنها با هدف انتقال بلاک چین اتریوم از PoW به PoS ایجاد شد. در حال حاضر اترویم روی این فورک فعالیت می کند.
اتریوم کلاسیک نتیجه رخ دادن اولین و بزرگترین هاردفورک در ارز دیجیتال اتریوم در سال 2016 بوده است.
هاردفورک های ارز دیجیتال کاردانو
کاردانو به عنوان نسل سوم بلاک چین ها شروع به فعالیت کرد و پس از مدتی موفق شد تا لقب ” قاتل اتریوم ” را از آن خود کند. این بلاک چین تلاش می کند تا در طول زمان، توانایی های فوق العاده خود را در زمینه قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز به رخ همگان بکشد. ارز دیجیتال آدا ADA نامی است که به ارز دیجیتال مربوط به بلاک چین کاردانو اطلاق می شود.
مدتی قبل، این ارز دیجیتال هاردفورکی به نام گوگن را تجربه کرد. جالب است بدانید که این هاردفورک باعث ایجاد یک ارز دیجیتال جدید نشد. این فورک به عنوان فاز سوم برنامه توسعه این ارز دیجیتال معرفی شده است.
یکی از اصلی ترین هدف های این فورک سخت، افزوده شدن قابلیتی جدید در رابطه با قفل شدن توکن ها در کاردانو است. پس از این فورک، امکان قفل شدن توکن ها به شبکه کاردانو اضافه شد. این قابلیت به کاربران اجازه می دهد که توکن های قفل شده را در یک قرارداد هوشمند وارد کنند، به طوری که پس از پایان این قرارداد، توکن ها آزاد شوند.
یکی دیگر از ویژگی هایی که گوگن در اختیار کاربران کاردانو قرار می دهد، امکان طراحی و اجرای قرارداد هوشمند و اپلیکیشن های غیر متمرکز (DApps) است. این عامل باعث شده تا این هاردفورک به نام ” قرارداد هوشمند گوگن ” معروف شود.
قابلیت هایی که هاردفورک گوگن به بلاک چین کاردانو اضافه کرد، باعث شد تا این بلاک چین به یک بلاک چین چند توکنی تبدیل شده و از این طریق بتواند از سایر ارز های دیجیتال پشتیبانی کند.
بر طبق طرحی که موسسان کاردانو به کاربران ارائه کرده اند، کاردانو دارای 5 فاز مختلف برای توسعه خود است. همانطور که پیش از این اشاره کردیم، گوگن فاز سوم توسعه این بلاک چین است. این بدین معنی است که همچنان دو فاز یا دو هاردفورک دیگر در انتظار این ارز دیجیتال خواهد بود. این دو هاردفورک به نام های باشو (Basho) و وولتایر (Voltaire) معرفی شده اند. هدف از ایجاد این دو فاز بهبود عملکرد مکانیزم حاکمیت اجرا و افزایش مقیاس پذیری این بلاک چین است.
یکی دیگر از هاردفورک های کاردانو، آلونزو (Alonzo ) نام دارد که در سپتامبر سال جاری رخ داد. آلونزو امکان صدور قرارداد هوشمند را در شبکه کاردانو ایجاد نمود.
لازم به ذکر است که پس از پایان این هاردفورک ها، رمز ارز کاردانو به یکی از ارزشمندترین ارزهای موجود تبدیل شده و بلاک چین آن نیز در بین برترین و ایمن ترین بلاک چین های موجود در جهان قرار می گیرد.
آیا خرید ارز دیجیتال پیش از رخ دادن هاردفورک منطقی است؟
به نظر شما سرمایه گذاری روی ارز دیجیتالی که قرار است به زودی با هاردفورک مواجه شود، درست است؟ برای پاسخ به این سوال به این بخش از مقاله دقت کنید. به عنوان مثال ارز دیجیتالB ارزی است که در اثر ایجاد هاردفورک روی رمز ارز A ایجاد شده است.
بسیاری از سرمایه گذاران عمده ارزهای دیجیتال که به اصطلاح نهنگ های بازار کریپتو کارنسی نامیده می شوند، پیش از وقوع هاردفورک اقدام به خرید حجم بالایی از ارز دیجیتال مورد نظر ( ارز A ) می کنند. هدف آن ها از این کار، کسب مقدار بیشتری از ارز B است. در این شرایط ممکن است سرمایه گذاران عادی هم به انجام این کار ترغیب شوند، اما باید بدانید که این کار نوعی ریسک است. نهنگ های بازار از بهترین زمان برای فروش ارز B آگاهی دارند. این در حالی است که تنها دقایقی غفلت کافی است تا افراد عادی زمان مناسب برای فروش ارز B را از دست داده و در نتیجه نتوانند به سود مورد نظر خود دست پیدا کنند.
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، همواره پس از رخ دادن هاردفورک، نرخ خرید و فروش ارز دیجیتال A کاهش پیدا می کند. یکی از کم خطرترین انواع سرمایه گذاری در این بازار، این مورد است که اجازه دهید تا فورک سخت انجام گرفته و سپس برای خرید ارز دیجیتال A اقدام کنید. در این شرایط می توانید ارز A را با قیمتی پایین تر خریداری نمایید.
هموراه پس از رخ دادن هاردفورک، نرخ ارز دیجیتال کاهش پیدا می کند. شما می توانید در این زمان برای خرید رمز ارز مورد نظر خود اقدام نمایید.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا اطلاعات لازم را در خصوص هاردفورک ارز دیجیتال و هرآنچه که مربوط به آن است را برای شما شرح دهیم. همانطور که پیش از این عنوان کردیم، فورک ها زمانی ایجاد می شوند که لازم باشد تا تغییراتی در بلاک چین ارزهای دیجیتال ایجاد شود. همچنین اعلام کردیم که تفاوت هاردفورک و سافت فورک در چیست و هرکدام تحت چه شرایطی ایجاد می شوند.
همچنین شما و سایر خوانندگان این مقاله را با انواع هاردفورک های رخ داده در بلاک چین های بیت کوین، اتریوم و کاردانو آشنا کردیم. امیدواریم مطالب گفته شده در این بخش از وبلاگ حامی اکسچنج مورد توجه شما قرار گرفته باشند.
در پایان از شما تقاضا می کنیم تا نظرات و پیشنهادات خود را در این خصوص از طریق بخش ارسال دیدگاه با ما و سایر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.