همه ما به خوبی می دانیم که بازار ارزهای دیجیتال به شدت بی ثبات است. به همین علت هم باید برای جلوگیری از زیان های مالی و از بین رفتن سرمایه خود با برخی از نکات طلایی در خصوص تحلیل ارز های دیجتال آشنایی داشته باشیم. یادگیری اصول تحلیل ارز دیجیتال باعث می شود تا بتوانیم یک استراتژی مشخص برای هدایت سرمایه خود داشته و افزایش یا کاهش برخی از رمزارز ها را پیش بینی کنیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- تحلیل تکنیکال چیست ؟
- نمودار شمعی
- سطوح مقاومت و پشتیبانی
- خطوط روند
- میانگین متحرک
- شاخص قدرت نسبی
تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال چیست ؟
برای درک نحوه استفاده از تجزیه و تحلیل فنی در معاملات رمز ارزها، باید ابتدا از معنای آن آگاه باشید. تجزیه و تحلیل فنی شامل استفاده از داده های دنیای واقعی در راستای تلاش برای پیش بینی آینده بازار است. این تحلیل شامل بررسی آمارهای قبلی رمز ارزها هم می شود.
برای تحلیل ارز های دیجیتال باید با برخی از نمودارهای ضروری این حوزه آشنایی داشته باشید. در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را با برخی از مهمترین این نمودارها آشنا کنیم.
نمودار شمعی یا Candlestick
نمودارهای شمعی یکی از مثرترین نمودارها برای تحلیل ارز دیجیتال هستند.
این نوع نمودار، در حدود یک قرن پیش و در کشور ژاپن سرچشمه گرفته است. نمودار شمعی اندازه حرکت قیمت ها را در رنگ های مختلف نمایش می دهد. در این نمودار اغلب از رنگ سبز برای شمع مثبت و قرمز برای شمع منفی استفاده می شود.
هر نمودار شمعی چهار جز مهم را برای بازه زمانی مورد نظر نمایش می دهد:
- قیمت باز
- قیمت بالا
- قیمت پایین
- قیمت نزدیک
سطوح مقاومت و پشتیبانی
یکی از ساده ترین و موثرترین روش های انجام تجزیه و تحلیل فنی ارز های دیجیتال، شناسایی مناطق پشتیبانی و مقاومت است که در آن انتظار می رود قیمت دارایی دیجیتال به ترتیب سیر نزولی یا صعودی خود را متوقف کند.
از آنجایی که بازار رمز ارزها صرفاً شامل مبادله بین خریداران و فروشندگان است، افزایش تقاضا برای ارزهای دیجیتال با کاهش قیمت آن ها همراه خواهد بود و بالعکس. ارتباط بین تقاضا و قیمت حداقل از لحاظ تئوری اینگونه است. این اصل اساسی تا حد زیادی مسئول ایجاد سطوح حمایت و مقاومت است. به بیان ساده تر، بازار اغلب علاقمند به خرید یا فروش با قیمتی معین بوده و به همین دلیل هم سطوحی از قیمت را ایجاد می کند که شکستن آنها دشوار است.
شناسایی سطوح کلیدی حمایت و مقاومت می تواند در برنامه ریزی معاملات و تحلیل بازار ارز دیجیتال مفید باشد. در تصویر پایین نمودار سطح مقاومت بیت کوین در سال 2018 نمایش داده شده است، زمانی که قیمت BTC در نهایت در سطح پشتیبانی نزدیک به 6000 دلار سقوط کرد.
خطوط روند یا Trend lines
یکی دیگر از اساسی ترین ابزارهای تحلیل ارزهای دیجیتال که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، خط روند یا تمایل است. خط روند، خطی است که برای شناسایی روند ارزهای دیجتال استفاده می شود.
یک تحلیلگر فنی ممکن است با ردیابی سطوح بالا یا پایین الگوهای شمعدانی، روند صعودی یا نزولی قیمت یک ارز رمزنگاری شده را شناسایی کرده و استراتژی معاملاتی خود را بر این اساس تنظیم کند.
برای تحلیل ارز های دیجیتال ابتدا باید با برخی از نمودار ها و ابزارهای اولیه این بازار آشنا شوید تا بتوانید با اطمینان بیشتری کاهش یا افزایش قیمت ارز های دیجیتال را پیش بینی کنید.
میانگین متحرک
میانگین متحرک یک شاخص محبوب و آسان برای تحلیل ارز های دیجیتال است که نوسان قیمت را یکدست کرده و تصویر واضح تری از میانگین قیمت دارایی های دیجیتال در یک بازه زمانی مشخص ترسیم می کند.
دو نوع اصلی از میانگین متحرک وجود دارد:
- میانگین متحرک ساده
- میانگین متحرک نمایی
میانگین متحرک ساده در واقع مجموع قیمت ارز دیجیتال مورد نظر در یک بازه ی زمانی مشخص است. این در حالی است که در میانگین متحرک نمایی، آخرین قیمت ارز دیجیتال، بیشترین ارزش را دارد.
بهتر است بدانید که در نمودارهای شمعی از میانگین متحرک نمایی استفاده می شود.
شاخص قدرت نسبی یا RSI
آخرین نمودار مورد بحث در این مقاله برای تحلیل ارز های دیجیتال ، شاخص قدرت نسبی یا Relative strength index است. این شاخص یک شاخص حرکتی است که در درجه اول برای تشخیص خرید یا فروش بیش از حد رمز ارزها مورد استفاده قرار می گیرد. در حالت کلی، عدد بالای 70 برای شاخص RSI نشان دهنده خرید بیش از حد ارز دیجیتال و عدد کمتر از 30 نشان دهنده فروش بیش از حد است.
با این حال، وقتی صحبت از بیت کوین و سایر ارزهای رمزنگاری شده به میان می آید ، ممکن است RSI مطمئن ترین شاخص نباشد. با این وجود، ممکن است برای تشخیص زمان خرید و فروش در بلند مدت مفید باشد.
نتیجه گیری
آشنایی با روش های تحلیل بازار ارز دیجیتال به معامله گران این امکان را می دهد تا بتوانند با نگرشی صحیح و مطمئن برای سرمایه خود در این بازار تصمیم گیری کنند. با کمک تجزیه و تحلیل فنی این بازار می توان حرکت های بعدی رمز ارزها را تا حدودی پیش بینی کرد.
در این مقاله ذکر کردیم که برای آشنایی با تحلیل ارز های دیجیتال باید ابتدا با نمودارهای این بازار آشنا شویم تا بتوانیم تحلیل دقیق تری داشته باشیم.
در پایان به شما پیشنهاد می کنیم که برای کسب بهترین نتایج، همیشه سعی کنید تجزیه و تحلیل فنی را با روش های دیگر ترکیب کنید.