فعالان در زمینه ارزهای دیجیتال به دو دسته هولدرها و تریدرها تقسیم می شوند. تریدرها برای سود کردن و موفقیت در معاملات به بررسی نوسانات بازار کریپتوکارنسی می پردازند. نوسان گیری در ارز دیجیتال باعث می شود تا از زمان درست خرید و فروش رمزارزها مطلع شد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع نوسان گیری و نکات به مربوط به آن آشنا کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- چه افرادی در بازار کریپتو نوسان گیری می کنند؟
- نوسان گیری در ارز دیجیتال به چه معناست؟
- برای نوسان گیری از چه ابزاری استفاده می شود؟
- انواع نوسان گیری
- نکاتی که باید هنگام نوسان گیری به آن ها دقت کنید
- کاربرد نوسان گیری ارز دیجیتال
- تفاوت نوسان گیری با معاملات روزانه
- استفاده از روش نوسان گیری برای چه افرادی مناسب است؟
چه افرادی در بازار کریپتو نوسان گیری می کنند؟
تریدرها به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول دارای یک برنامه ریزی بلند مدت هستند و برای خرید و فروش یک ارز دیجیتال گاهی تا چند ماه هم زمان صرف می کنند. دسته دوم از نوسانات لحظه ای بازار استفاده کرده و معاملات خود را برای کوتاه مدت برنامه ریزی می کنند. نوسان گیری در ارز دیجیتال برای دسته دوم تریدرها اهمیت زیادی دارد. این افراد برای دست یابی به سود مورد نظر خود باید از بهترین زمان خرید و فروش ارزهای دیجیتال باخبر شوند.
یکی از راه های پیدا کردن بهترین زمان خرید و فروش در بازار کریپتو کارنسی، نوسان گیری است. نوسان گیری ارز دیجیتال روش های مختلفی دارد که در بخش های بعدی به معرفی آن ها می پردازیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نکات اصلی ترید ارز دیجیتال به مقاله دیگر ما در وبلاگ تاپ ارز مراجعه کنید.
نوسان گیری در ارز دیجیتال به چه معناست؟
نوسان گیری یا ترید کردن با کمک نوسانات به بررسی لحظه ای سیر صعودی یا نزولی دارایی های دیجیتال برای پیدا کردن بهترین زمان خرید و فروش گفته می شود. در این حالت تریدر یا معامله گر با استفاده از ابزارهای تحلیل یا اندیکاتورهای مختلف اقدام به پیش بینی شرایط بازار می کند.
برای نوسان گیری باید به تغییرات قیمت ارز مورد نظر در یک بازه زمانی کوتاه مدت دقت کرد؛ چراکه هدف اصلی از این کار، بدست آوردن حداکثر سود ممکن از نوسان قیمتی رمز ارز مذکور است.
برای نوسان گیری از چه ابزاری استفاده می شود؟
نوسان گیری کار ساده ای نبوده و نیاز به داشتن اطلاعات کافی و مهارت در استفاده از ابزارهای تحلیل ارزهای دیجیتال دارد. برای یک نوسان گیری موفق باید با موارد زیر آشنایی داشته باشید.
- آشنایی با نمودارهای تحلیل ارز دیجیتال مانند نمودارهای شمعی
- روش های تشخیص سطوح حمایت و مقاومت
- روش استفاده از اندیکاتورهای مختلف
- اصول تحلیل بازار
نداشتن اطلاعات در زمینه مسائل مذکور باعث می شود تا تحلیلگران در نوسان گیری موفق عمل نکرده و احتمال شکست در سرمایه گذاری افزایش یابد.
انواع نوسان گیری در بازار ارز دیجیتال
نوسان گیری روش های مختلفی دارد. تریدرها می توانند از هرکدام از روش هایی که در آن ها تخصص دارند، استفاده کنند. اما بهترین حالت این مورد است که از تلفیق دو روش استفاده شود. این کار کمک می کند تا امکان اشتباه و ریسک سرمایه گذاری به حداقل ممکن برسد. در ادامه برخی از انواع روش های نوسان گیری در بازار ارز دیجیتال را برای شما شرح می دهیم.
نوسان گیری یا ترید کردن با کمک نوسانات به بررسی لحظه ای سیر صعودی یا نزولی دارایی های دیجیتال برای پیدا کردن بهترین زمان خرید و فروش گفته می شود.
استفاده از میانگین متحرک یا MA برای نوسان گیری در ارز دیجیتال
میانگین متحرک یکی از مفیدترین شاخص هایی است که می توان از آن برای نوسان گیری در بازرهای سرمایه استفاده کرد. از مهمترین کارایی های این شاخص می توان به ایفای نقش حمایت و مقاومت متحرک اشاره کرد. این کار باعث می شود تا از ریزش روندهای صعودی جلوگیری شود. همچنین به ایستادگی در برابر رشد قیمت در روندهای نزولی کمک می کند.
در این روش، بهترین نقطه خرید، زمانی است که قیمت به خط میانگین متحرک نزدیک شده و امکان بیشتر شدن آن نیز وجود دارد. همچنین بهترین نقطه برای فروش زمانی است که خط میانگین متحرک شروع به حرکت به سمت پایین نمودار می کند (به اصطلاح نمودار میانگین متحرک به سمت پایین می شکند).
استفاده از اندیکاتور شاخص کانال کالا یا CCI
اندیکاتور شاخص کانال کالا یکی از ابزارهایی است که می توان از آن برای نوسان گیری در ارز دیجیتال استفاده کرد. این اندیکاتور قیمت فعلی یک دارایی را به نسبت قیمت آن دارایی طی یک بازه زمانی خاص محاسبه می کند. این شاخص بین دو بازه منفی صد و مثبت صد نمایش داده می شود. هر عددی که در این شاخص نمایش داده شود، بیان کننده مفهومی مشخص است. به عنوان مثال اعداد بالای صفر در این شاخص بیانگر تغییرات سنگین قیمت هستند. همچنین باید به این نکته توجه کنید که این شاخص برای نمودارهای کوتاه مدت کاربرد دارد.
شما می توانید برای آشنایی بیشتر با نمودارهای تحلیل ارز دیجیتال به مقاله مربوط به آن در همین وبلاگ مراجعه کرده و پاسخ سوالات خود را بیابید.
استفاده از اندیکاتور استوکاستیک برای نوسان گیری در ارز دیجیتال
اندیکاتور Stochastic یکی دیگر از ابزارهای تحلیل تکنیکال بازار سرمایه است. این ابزار کمک می کند تا زمان به پایان رسیدن یک روند توسط تحلیلگران پیش بینی شود. از استوکاستیک که توسط دو خط نمایش داده می شود، می توان برای مشخص کردن زمان ورود و خروج معاملات در آغاز یک روند استفاده کرد.
این اندیکاتور میزان خرید و فروش بیش از حد یک دارایی را نمایش می دهد. به عنوان مثال رسیدن این اندیکاتور به عدد بالای 80 برای ارزی مانند اتریوم به این معناست که این رمز ارز بیش از حد خریداری شده و در نتیجه احتمال کاهش قیمت و آغاز روند نزولی در آن وجود دارد. همچنین در شرایطی که این اندیکاتور کمتر از عدد 20 باشد، می توانیم منتظر آغاز روند صعودی رمز ارز مورد نظر باشیم.
استفاده از اندیکاتور باند بولینگر Bollinger Bands
اندیکاتور باند بولینگر یکی از ابزارهایی است که در زمینه نوسان گیری ارز دیجیتال کاربرد زیادی دارد. نحوه کار این اندیکاتور به گونه ای است که یک محدوده متحرک را برای نوسان قیمت بازار مشخص می کند. در صورت استفاده از باند بولینگر در نمودار خود شاهد یک سطح حمایت و یک سطح مقاومت خواهید بود. باید بدانید که از این اندیکاتور برای تحلیل شرایط بازارهای رنج و بدون روند استفاده می شود.
همگام استفاده از باند بولینگر تنها کافیست که به دو مورد اهمیت دهید تا بتوانید سود مورد نیاز خود را کسب نمایید.
- خرید ارز دیجیتال یا دارایی مورد نظر در زمان رسیدن قیمت به کف محدوده
- فروختن دارایی در زمان رسیدن به سقف محدوده
باید بدانید که استفاده از این اندیکاتور در بازارهای رونددار توصیه نمی شود. همچنین بهتر است تا در کنار این اندیکاتور از حداقل یک اندیکاتور دیگر کمک بگیرید.
نوسان گیری در بازار ارز دیجیتال کمک می کند تا ریسک سرمایه گذاری را کاهش داده و میزان سوددهی را افزایش داد.
استفاده از روش فیبوناچی برای نوسان گیری در ارز دیجیتال
فیبوناچی نام یکی از ریاضی دانان مشهور قرون وسطی است. او موفق به نگارش کتابی شده که در آن به روش های محاسبه سود و مسائلی از این دست اشاره شده است. یکی از روش های نوسان گیری در بازار ارز دیجیتال استفاده از سطوح فیبوناچی است. سطوح فیبوناچی برای مشخص کردن سطح مقاومت و حمایت به کار می رود. این سطوح شامل اعداد ۰.۲۳۶ ، ۰.۳۸۲ ، ۰.۵ ، ۰.۶۱۸، ۰.۷۸۶ ، ۱.۲۷۲ و ۱.۶۱۸ است. جالب است بدانید که عدد 1.618 به نام عدد فی یا نسبت طلایی شناخته شده است. باید بدانید که کاربرد ابزار فیبوناچی در بازاری که روند صعودی دارد با کاربرد آن در بازاری که روند نزولی دارد، متفاوت است. در بازارهای دارای روند صعودی، نقطه شروع را نقطه کف موج (پایین ترین مکان) و نقطه انتهایی را سقف موج (بالاترین مکان) در نظر می گیرند. این در حالی است که نحوه کار سطوح فیبوناچی در بازارهای نزولی برعکس است.
استفاده از حداکثر و حداقل سطوح حمایت و مقاومت
زمانی که بازار در حالت رنج یا افقی قرار گرفته باشد، می توان از این نکته برای نوسان گیری در بازار ارز دیجیتال استفاده کرد. در این حالت باید ابتدا محدوده سطوح حمایت و مقاومت را پیدا کرد. پس از این که محدوده نوسان رمز ارز مشخص شد، تریدرها می توانند برای خرید و فروش در زمان درست اقدام کنند.
باید بدانید که در این شرایط، بهترین زمان خرید در نزدیکی سطح حمایت و بهترین زمان فروش هم در نزدیکی سطح مقاومت است. برای جلوگیری از ریسک زیاد، بهتر است کمی قبل از رسیدن به سطوح مقاومت و حمایت برای خرید و فروش اقدام نمایید.
نکاتی که باید هنگام نوسان گیری به آن ها دقت کنید
نوسان گیری در ارز دیجیتال دارای نکات ریز و پیچیده ای است. در این بخش تصمیم داریم تا شما را با مهمترین این نکات آشنا کنیم. با پیروی از این اصول می توانید ریسک سرمایه گذاری خود را تا حد زیادی کاهش دهید.
به روند بیت کوین دقت کنید
بیت کوین بزرگترین و موثرترین ارز دیجیتال دنیاست. کم و زیاد شدن قیمت این ارز دیجیتال روی تمامی رمزارزها تاثیرگذار است. به همین علت باید همواره از روند بیت کوین مطلع باشید. در بیشتر مواقع افزایش قیمت بیت کوین سبب افزایش قیمت سایر آلت کوین ها شده و بالعکس.
اخبار مربوط به بازارهای سرمایه را پیگیری کنید
همه ما می دانیم که بازار سرمایه به شدت تحت تاثیر اخبار مرتبط قرار می گیرد. به عنوان مثال خبر نزدیک شدن زمان هاردفورک بیت کوین یا اعلام ممنوعیت استفاده از ارز دیجیتال در برخی از کشورها می تواند باعث افزایش یا کاهش قیمت تمامی آلت کوین ها شود. به همین علت توصیه می شود که تریدرها حتما پیگیر اخبار مربوط به بازار سرمایه باشند.
زمان برخی از رویدادها مانند هاردفورک ها از مدت ها قبل مشخص است و می توان بهترین زمان خرید و فروش در آن زمان را پیش بینی کرد. در مقابل برخی از رویدادها ناگهانی رخ داده و تمام بازار را به هم می ریزند. متاسفانه این بخش از بازار سرمایه غیرقابل کنترل است. به پیگیری اخبار مرتبط برای تحلیل بازار، تحلیل فاندامنتال گفته می شود.
استفاده از اندیکاتورهای زیاد روی نمودار باعث گیج شدن بیش از حد تحلیلگران می شود. توصیه ما این است که روی یک یا دو اندیکاتور تسلط پیدا کرده و از آن ها برای تحلیل بازار و نوسان گیری ارز های دیجیتال استفاده کنید.
آماده پذیرش اشتباهات خود باشید
حتی بزرگترین تریدرهای دنیا هم ممکن استن در تحلیل های خود دچار اشتباه شده و سرمایه خود را از دست بدهند. برای جلوگیری از این اتفاق پیشنهاد می شود که از روش حد ضرر استفاده کرد. نگه داشتن حد ضرر به این معناست که از بیشتر شدن زیان مالی تا حد ممکن جلوگیری شود. این کار ممکن است گاهی اوقات باعث محدود شدن فعالیت تریدرها شود اما کمک می کند تا معاملات به صورت کنترل شده انجام بگیرند.
از خرید در زمان پولبک نترسید
هر ارز دیجیتال پس از طی کردن سیر نزولی و پیش از بازگشت به روند صعودی خود با یک کاهش قیمت کوتاه مواجه می شود. تحلیلگران به این نقطه که قیمت در پایین ترین حالت بوده و به زودی افزایش پیدا می کند، پولبک می گویند. این نقطه بهترین و مطمئن ترین زمان خرید دارایی مورد نظر تریدرهاست. البته توجه کنید که پیدا کردن نقاط پولبک نیاز به دقت، توجه و تجربه کافی دارد.
تنها یک یا دو اندیکاتور کافی است
بزرگترین اشتباه یک تریدر زمانی رخ می دهد که نمودار مورد نظرش را با اندیکاتورهای متعدد پر کند. این کار باعث می شود تا احتمال خطا افزایش یافته و میزان تمرکز تریدر روی نقاط حساس کاهش پیدا کند.
برای جلوگیری از این اتفاق توصیه می شود تا حداکثر از دو اندیکاتور روی نمودار استفاده شود. در این صورت هم می توان به نقاط مهم نمودار توجه کرد و هم میتوان میزان ریسک تا جای ممکن پایین نگه داشت. با توجه به این نکته می توانید یک نوسان گیری موفق در بازار ارز دیجیتال یا سایر بازارهای سرمایه داشته باشید.
کاربرد نوسان گیری ارز دیجیتال
همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، نوسان گیری به تریدرها کمک می کند تا بتوانند ارز دیجیتال خود را در بهترین نقاط خرید و فروش معامله کنند. نوسان گیری کمک می کند تا تحلیلگران، نوسانات قیمتی بازار را از چند روز تا چند هفته آتی پیش بینی کرده و از این طریق بتوانند برای رسیدن به بیشترین سود ممکن برنامه ریزی کنند.
تفاوت نوسان گیری با معاملات روزانه
در ابتدای این مطلب اشاره کردیم که دو دسته تریدر در بازار ارزهای دیجتال وجود دارد. این دو دسته به نام های معامله گر نوسان گیر و معامله گر روزانه خوانده می شوند. اما سوال اساسی اینجاست که تفاوت فعالیت این دو دسته چیست؟
معامله گران روزانه برای تحلیل بازار از روش های تحلیل تکنیکال استفاده می کنند. هدف آن ها رسیدن به حداکثر سود از طریق پیش بینی تغییرات قیمت در کوتاه مدت است. این افراد در طول روز بارها شرایط بازار را بررسی می کنند تا بتوانند معاملات خود را در بهترین زمان انجام دهند.
در مقابل این دسته، معامله گران نوسان گیر قرار دارند. این دسته از تریدرها، به بررسی شرایط بازار در بازه های زمانی طولانی مدت می پردازند. این تریدرها از تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال به صورت همزمان استفاده می کنند. هدف نوسان گیری بلند مدت، رسیدن به سود از طریق پیش بینی تغییرات قیمتی در بلند مدت است. به همین علت این دسته از تریدرها نیازی به بررسی روزانه بازار ندارند و به دنبال تغییرات قیمتی بزرگ هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال به مقاله مربوط به آن مراجعه کرده و پاسخ سوالات خود را بیابید.
معامله گران نوسان گیر از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال به صورت همزمان استفاده می کنند. اما معامله گران روزانه نیاز چندانی به تحلیل فاندامنتال نخواهند داشت.
استفاده از روش نوسان گیری برای چه افرادی مناسب است؟
برخی از افراد دارای روحیه ای با قدرت ریسک پذیری پایین هستند. بازار کریپتو کارنسی و در کل بازارهای سرمایه برای این دسته از افراد مناسب نیست. ریسک پذیری یکی از لازمه های فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال است.
پس از ورود به بازار مالی باید نوع فعالیت خود را بین روش های مختلف بررسی کنید. در صورتی که علاقه مند به انجام دادن سریع اقدامات خود هستید، معامله گری روزانه برای شما مناسب است. در این حالت تمامی معاملات در طول روز انجام گرفته و شب ها می توانید بدون هیچ گونه استرس و نگرانی به خواب بروید.
در صورتی که تمایل دارید تا پیش از انجام هرکاری، نتیجه آن را به طور کامل بررسی کنید، معامله گری نوسان گیر برای شما مناسب است. در این حالت می توانید روزهای متعددی را صرف بررسی شرایط بازار کرده و در زمان مناسب برای خرید یا فروش اقدام کنید.
دسته ای از مردم هم هستند که تمایل به سرمایه گذاری بلند مدت دارند. این افراد می توانند مقداری از پس انداز خود را صرف خرید ارزهای دیجیتال کرده و در حدود حداقل یکسال صبر کنند. پس از این مدت حتما ارز دیجیتال مورد نظر آن ها رشد کرده و میزان مناسبی از سود در اختیار دارندگان رمز ارز قرار می گیرد. به این دسته از افراد به اصطلاح هولدر گفته می شود. هولدرها توجه زیادی به شرایط بازار ندارند و به ارز دیجیتال به عنوان یک سرمایه گذاری بلند مدت نگاه می کنند.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا در رابطه با موضوع نوسان گیری در ارز دیجیتال مطالب مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم. همچنین بیان کردیم که برای نوسان گیری می توان از روش های گوناگونی مانند میانگین متحرک، ابر ایچیموکو، سطوح فیبوناچی، اندیکاتور باند بولینگر، اندیکاتور استوکاستیک، شاخص کانال کالا، سطوح حمایت و مقاومت و مواردی از این دست استفاده کرد.
همانطور که اشاره کردیم، در کنار روش های مختلف تحلیل تکنیکال باید به مسائلی مانند اخبار روز نیز توجه کرد؛ چراکه این اخبار می توانند در یک دقیقه شرایط بازار سرمایه را دگرگون کنند. همچنین هرگونه تغییرات در قیمت کوین های برتر مانند بیت کوین می تواند باعث تغییر قیمت تمامی آلت کوین ها شود. در پایان نیز تلاش کردیم تا تفاوت هولدرها، معامله گران روزانه و معامله گران نوسان گیر را برای شما شرح دهیم.
امیدواریم مطالب ذکر شده در این بخش از وبلاگ حامی اکسچنج مورد توجه شما قرار گرفته باشند. در پایان از شما تقاضا می کنیم تا هرگونه نظرات و پیشنهادات خود را از طریق بخش ارسال دیدگاه با ما و سایر خوانندگان این مطلب از طریق بخش ارسال دیدگاه به اشتراک بگذارید.
منابع