مجله تخصصی ارز دیجیتال و بلاکچین | تاپ ارز
  • اخبار
    • اخبار ارز دیجیتال
    • اخبار تاپ ارز
    • اخبار بیت کوین
    • اخبار اتریوم
  • آموزش
  • تکنولوژی
    • بلاک چین
  • استخراج
  • تحلیل و سرمایه گذاری
  • قیمت ارز دیجیتال
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • اخبار
    • اخبار ارز دیجیتال
    • اخبار تاپ ارز
    • اخبار بیت کوین
    • اخبار اتریوم
  • آموزش
  • تکنولوژی
    • بلاک چین
  • استخراج
  • تحلیل و سرمایه گذاری
  • قیمت ارز دیجیتال
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
مجله تخصصی ارز دیجیتال و بلاکچین | تاپ ارز
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

آربیتراژ در ارز دیجیتال به چه معناست و چه کاربردی دارد؟

admin توسط admin
مرداد ۱۶, ۱۴۰۲
در آموزشی, ارز دیجیتال, بلاک چین
0
آربیتراژ در ارز دیجیتال به چه معناست و چه کاربردی دارد؟ - بهتریت قیمت خرید و فروش تتر

آربیتراژ در ارز دیجیتال سال‌هاست که جایگاه ویژه‌ای دارد. هرچند سال‌ها قبل که کریپتوکارنسی تازگی داشت و هنوز تعداد کاربرانش کم‌تر بود، آربیتراژ مساله مهم‌تر و پرسودتری به حساب می‌آمد. حالا مقداری کسب سود از طریق آربیتراژ سخت‌تر و تاحدودی کم سودتر شده است. با تمام این مسائل، هنوز هم عده زیادی در سرتاسر جهان از جمله فعالان ایرانی ارزهای دیجیتال از طریق همین کار کسب سود می‌کنند.

اهمیت این کار ما را مجاب کرد تا تصمیم بگیریم مقاله‌ای جامع در این باره بنویسیم. مطمئنا اگر شما تصمیم گرفته‌اید تا با افزایش مهارت‌ها و دانش خودتان در مورد ارزهای دیجیتال کسب درآمد کنید، حتما نیاز دارید تا پول درآوردن از طریق آربیتراژ را هم یاد بگیرید. فعالیتی که از دیرباز در دنیای اقتصاد وجود داشته و هرگاه نرخ قیمت‌ها در بازار متغیر بوده است، عده‌ای نیز از طریق همین فعالیت سودهای خوبی درآورده‌اند.

بنابراین، از شما همراهان عزیز دعوت می‌کنیم که در ادامه این مقاله همراه باشید و بهترین اطلاعات درباره آربیتراژ در ارز دیجیتال را بیاموزید.

اینکه شما بتوانید با کم‌ترین سرمایه پول خوبی درآورید، واقعا جذاب و هیجان انگیز است. انجام این کار با ارزهای دیجیتال ممکن است اما بسیار پیچیده بوده و باید تکنیک‌هایش را به خوبی فرا بگیرید.

آربیتراژ چیست؟

آربیتراژ در لغت به معنای “داوری” است. اما این لغت، جزو کلماتی است که در هر زمینه‌ای معنای خودش را می‌دهد. در اقتصاد، هرگاه که کسی بتواند از اخلاف قیمت بین یک محصول در بازار استفاده کند و از آن سود ببرد، از اصطلاح آربیتراژ استفاده می‌کند.

این عمل از دیرباز در اقتصاد وجود داشته است. در گذشته که سیستم‌های اطلاع‌رسانی عمومی و همچنین، ابزارهایی برای قیمت‌گذاری مشترک و آگاهی یافتن تمام فروشنده‌ها از قیمت اعلام شده وجود نداشتند، این مساله بیشتر و پررنگ‌تر بود. به همین خاطر، بسیار اتفاق می‌افتاد که یک نفر می‌توانست کالایی را از یک فروشنده‌ در یک سمت بازار بخرد و به فروشنده‌ای در سوی دیگر بازار و با قیمتی بیشتر بفروشد. سود ناشی از این کار را با عنوان سود ناشی از آربیتراژ می‌شناختند.

آربیتراژ و اقتصاد نوین

هرچقدر که اقتصاد جهان به سمت مدرن‌تر شدن پیش رفت و ابزارهای اطلاع‌رسانی بیشتر شدند، طبعا فاصله بین قیمت‌ها نیز کم‌تر شد و آربیتراژگیری کاهش یافت. یکی از تاثیرات این عمل بر روی اقتصاد، نزدیک شدن قیمت‌ها به یکدیگر بود. در واقع می‌توان آربیتراژگیری را عملی ناشی از طبیعت بازار دانست. در بازار هر محصولی دارای عرضه و تقاضا است. اگر عرضه بیشتر از تقاضا باشد، سطح قیمت‌ها کاهش می‌یابد و اگر هم تقاضا فزونی یابد، سطح قیمت‌ها بالاتر می‌رود. در نتیجه، قیمت‌ها دائما در نوسان هستند و عوامل مختلفی بصورت ناخودآگاه در تلاش هستند تا قیمت‌ها را در بازار به یکدیگر نزدیک کنند. یکی از همین عوامل،  واسطه‌گرانی بودند که با آربیتراژ قیمت‌ها را به هم نزدیک می‌کردند.

آربیتراژ در ارز دیجیتال چگونه اتفاق می‌افتد؟

ارزهای دیجیتال بخاطر اینکه از فناوری بلاک چین بهره می‌برند، سیستمی کاملا غیرمتمرکز دارند. اگر در اقتصاد، دولت‌ها بر روی برخی عوامل و شاخص‌ها مانند نرخ بهره تاثیرگذار هستند، در بلاک چین چنین سطحی از دخالت از سوی هیچ نهادی وجود ندارد. اکثر ارزهای دیجیتال دارای شبکه غیرمتمرکز بلاک چین هستند و در نتیجه، هیچکسی نمی‌تواند بر روی قیمت‌گذاری ارز دیجیتال تاثیر بگذارد.

البته، برای اینکه تراکنش‌های ارز دیجیتال انجام شوند و همچنین، برای استخراج کردن ارز دیجیتال به حضور افرادی با نام نودها (Nodes) نیاز است. آن‌ها کسانی هستند که توان محاسباتی سیستم‌های کامپیوتری خود را برای فعالیت‌هایی نظیر تایید تراکنش یا استخراج ارز در اختیار بلاک چین قرار می‌دهند و در مقابلش، پاداشی به صورت ارز دیجیتال همان بلاک چین دریافت می‌کنند. این مساله نشان می‌دهد که در قیمت ارزهای دیجیتال هیچ نهادی نمی‌تواند تاثیر بگذارد چرا که اساسا هیچ مقامی برای چنین کاری تعریف نشده است.

البته لازم به ذکر است که، برخی ارزها نیز مانند ارز دیجیتال فیسبوک یا همان ارز دیجیتال ووکس توسط هیاتی مدیریت می‌شوند که در نتیجه چنین سیستم مدیریتی، بلاک چین آن را نیمه‌متمرکز می‌نامند. اما چنین ارزهایی استثنا هستند و اکثر ارزهای دیجیتال بصورت کاملا غیرمتمرکز کار می‌کنند.

حالا در این شرایط که قیمت‌ها توسط سازوکار طبیعی بازار تعیین می‌شوند، طبیعی است که قیمت‌ها گاه با یکدیگر متفاوت باشند. بنابراین، مثل هر بازار دیگری، آربیتراژ در ارز دیجیتال نیز اتفاق می‌افتد و آربیتراژگیران در این بازار نیز مشغول کار هستند. اما یکی از نکات جالب در این مساله، تاثیر فناوری بلاک چین بر روی شکل آربیتراژ در ارز دیجیتال است. اگر در اقتصاد کالاها و خدمات یک واسطه‌گر باید کالایی را از یک مغازه بخرد و ببرد تا به مغازه دیگری بفروشد، در بازارهای مالی همه چیز به شکل آنلاین انجام می‌شود. در مورد ارزهای دیجیتال، شرایط پیچیده‌تر هم می‌شود چرا که بلاک چین یک فناری پیشرفته و پیجیده به حساب می‌آید.

در ادامه، آربیتراژ در ارز دیجیتال را به صورت کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم.

کریپتوکارنسی

روش آربیتراژ در ارز دیجیتال چیست؟

در گذشته که ارزهای دیجیتال در ایران و جهان تازگی داشتند، شرایط برای آربیتراژگیری بسیار آسان‌تر از الان بود. هرچه به سال‌های کنونی نزدیک‌تر شدیم، پیشرفت‌هایی که در این شبکه‌ها حاصل شد موجب گشتند تا کار آربیتراژگیران سخت‌تر از گذشته شود.

اما به هر حال، هنوز هم کاربران زیادی هستند که با این کار کسب درآمد از طریق ارز دیجیتال را انجام می‌دهند. در واقع، آن‌ها آربیتراژ را به ترید کردن یا سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال ترجیح داده‌اند. پیشنهاد می‌کنیم شما هم توضیحات ما را دقیق بخوانید چرا که ممکن است احساس کنید این روش هم می‌تواند روش مناسبی برای پول درآوردن باشد.

برای توضیح آربیتراژ در ارز دیجیتال از یک مثال استفاده می‌کنیم. تصور کنید که 4 صرافی ارز دیجیتال وجود دارند. این صرافی‌ها عبارتند از:

  1. صرافی ارز دیجیتال بایننس
  2. صرافی ارز دیجیتال کوین بیس
  3. صرافی ارز دیجیتال کراکن
  4. صرافی ارز دیجیتال هوبی گلوبال

روش انجام آربیتراژ این گونه است که شما باید بصورت منظم قیمت تمام ارزهای دیجیتال را در هر یک از این صرافی‌ها مدنظر قرار بدهید. اگر بخواهیم دقیق‌تر این مساله را توضیح داده باشیم، بهتر است بگوییم که یک آربیتراژگیر حرفه‌ای صبح‌ها همزمان با آغاز به کار بازارهای مالی از خواب بیدار می‌شود. چرا که ساعات کار این بازارها هم می‌تواند بر روی سطح قیمت ارز دیجیتال اثر بگذارد.

شما نیز برای انجام این کار، هر روز با یک کاغذ و قلم مشغول بررسی قیمت‌ها در هر صرافی می‌شوید. حالا فرض کنید در یک ساعت مشخص متوجه می‌شوید که قیمت ارز دیجیتال کاردانو در صرافی بایننس حدود 0.02 دلار کم‌تر از قیمت آن در صرافی کوین بیس است. دو صرافی دیگر، تفاوت قیمتی با بایننس ندارند یا اگر هم تفاوتی هست، به قدری است که نمی‌تواند سودی به شما بدهد. پس، قیمت در بایننس کم‌ترین و در کوین بیس بیشترین است.

در این لحظه، کاری که انجام می‌دهید این است که خرید کاردانو را از بایننس سفارش می‌دهید. طبیعتا مقداری زمان طول می‌کشد تا نهایتا تراکنش تایید شده و آن ارز در کیف پول شما واریز گردد. در این لحظات زمان ارزش بسیار زیادی دارد. چرا که اگر دیر عمل کنید، ممکن است ناگهان قیمت کاردانو از بایننس از همه صرافی‌ها گران‌تر شود و عملا شما دچار ضرر شوید.

پس بلافاصله آن ارز خریداری شده را در داخل صرافی کوین بیس که در آن قیمت ارز دیجیتال کاردانو از همه بیش‌تر بود می‌فروشید. شما یک ارز را از یک صرافی ارزان خریده‌اید و به یک صرافی گران‌ فروخته‌اید. از این دو تراکنش، مابه‌التفاوتی مانده که همان سود ناشی از آربیتراژ در ارز دیجیتال کاردانو است. البته این سود ناخالص است و باید خالصش کنید.

شما در این فرایند، تراکنش انجام داده‌اید. هر تراکنش ارز دیجیتال کارمزد خاص خود را دارد. کارمزد ارزهای دیجیتال همان پولی است که بلاک چین به نودها می‌دهد تا تراکنش شما را تایید کنند. هر شبکه کارمزد خاص خودش را تعیین می‌کند. در نتیجه، شما باید تمام کارمزدها را دقیق محاسبه کرده باشید. باید حساب کنید که برای هر مقدار معامله هر ارز دیجیتال، چقدر کارمزد گرفته می‌شود و حین تریدهایی که انجام می‌دهید تمام این نکات مربوط به کارمزدها را مدنظر قرار بدهید.

اما این مثال، ساده‌ترین حالت ممکن است که اتفاقا شاید به ندرت رخ بدهد. در دنیای واقعی، آربیتراژ در ارز دیجیتال به صورت پیچیده‌تری رخ می‌دهد و آربیتراژگیران کریپتوکارنسی‌ها مدل‌های پیچیده‌تری را انجام می‌دهند. در این بخش بصورت کاربردی با مفهوم آربیتراژ در ارز دیجیتال آشنا شدید. در بخش‌های بعدی، انواع آربیتراژ در ارز دیجیتال را تشریح می‌کنیم تا مدل‌های واقعی‌تر را بیاموزید و بتوانید به کار ببندید.

کسانی که آربیتراژ مثلثی را یاد می‌گیرند، عملا شانس موفقیت خود را از طریق آربیتراژ در ارز دیجیتال بالاتر می‌برند. این روش سخت اما پربازده است. پس خیلی جدی روی این روش کار کنید و به خوبی یادش بگیرید.

آربیتراژ مثلثی

این نوع آربیتراژ در ارز دیجیتال زمانی رخ می‌دهد که فردی بتواند اختلاف قیمتی را بین 3 ارز تشخیص دهد. طبیعی است که تشخیص دادن سودی که بین اختلاف قیمت ارزها به شکل مثلثی وجود دارد، کار هر کسی نیست. به تخصص بالایی نیاز دارد و زمانی می‌توانید آن را انجام بدهید که به شناخت خوبی از این کار رسیده باشید.

یکی از حالاتی که زیاد در این زمینه رخ میدهد، حالتی است که فردی موفق می‌شود بین 3 ارز که ممکن است در بین آن‌ها علاوه بر ارز دیجیتال، ارز فیات (ارزهای دولتی) هم وجود داشته باشد آربیتراژ کند. اگر به نمودارهایی که داخل صرافی‌های ارز دیجیتال وجود دارند نگاهی بیندازید، می‌بینید که جفت ارزها (Pair Currency) نیز با یکدیگر دارای قیمت‌های مشخصی هستند.

مثلا، بخاطر یک تصمیم‌گیری از سوی فدرال رزرو ایالات متحده آمریکا، ارزش دلار در مقابل بیت کوین کاهش می‌یابد (BTC/USD). به عبارت دقیق‌تر، قیمت بیت کوین به دلار افزایش یافته است. در چنین شرایطی، بهترین فرصت برای کسانی ایجاد می‌شود که به فکر آربیتراژ در ارزهای دیجیتال هستند. آن‌ها می‌توانند با فروش مقداری بیت کوین، به دلار بیشتری دست پیدا کنند.

اگر قبلا هر واحد بیت کوین مثلا 55 هزار دلار بوده، حالا هر واحد بیت کوین به 55500 دلار افزایش یافته است. پس 500 دلار از هر بیت کوین بیشتر بدست می‌آورند. در این حال، نرخ برابری دلار به یورو ثابت مانده و شما می‌توانید با همان نرخ همیشگی دلار بدهید و یورو بخرید. اگر تا دیروز 1 واحد بیت کوین می‌فروخید، فقط 55 هزار دلار بدست می‌آوردید، چون فرصتی ایجاد شده تا 500 دلار بیشتر کسب کنید، می‌توانید با آن 500 دلار مقدار بیشتری یورو بدست بیاورید.

پس شما بیت کوین را دادید و دلار گرفتید. سپس، با دلار خود یورو تهیه کردید. حالا وقتش رسیده که پول خود را بدهید و به بیت کوین اولیه‌تان برسید. چون شما یوروی بیشتری بدست آورده‌اید و نرخ برابر یورو/بیت کوین ثابت است، می‌توانید بیت کوین بیشتری نسبت به مقدار اولیه‌ای که داشتید بدست آورید. در نتیجه، شما در ابتدای روز 1 واحد بیت کوین داشتید ولی بعد از آربیتراژ مثلثی بین بیت کوین، دلار، یورو به مقدار مثلا 002/1 بیت کوین دست یافته‌اید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیت کوین و روند کار آن، به مقاله همه چیز در مورد بیت کوین مراجعه فرمایید

آربیتراژ بین مرزی

این یکی از راه‌هایی است که کاربران ایرانی می‌توانند از طریق آربیتراژ در ارز دیجیتال کسب سود کنند. گاهی پیش می‌آید که نرخ ارز دیجیتال خاصی در یک کشور از کشور دیگری ارزان‌تر یا گران‌تر می‌شود. قیمت ارز دیجیتال در صرافی‌های ایرانی ارز دیجیتال هم گاهی نسبت به برخی صرافی‌های خارجی کم‌تر یا بیشتر می‌شود و بهترین فرصت برای آربیتراژ پیش می‌آید.

تفاوت کارمزدها، تفاوت در تاثیر سیاست‌گذاری دولت‌ها و عوامل دیگری بر روی این مسائل می‌توانند دخیل باشند. البته توجه نمایید که چنین تفاوت‌هایی کوتاه مدت هستند و پس از مدتی بخاطر آربیتراژهایی که رخ می‌دهند و بدلیل سایر مسائل، قیمت‌ها هم اندازه می‌شوند.

نکات مهم برای آربیتراژ در ارز دیجیتال

گفتیم که شرایط انجام این کار در دوران کنونی مقداری سخت‌تر شده و مدل‌های آربیتراژ هم پیچیده‌تر شده‌اند. از آن گذشته، انجام این کار در بازار کریپتوکارنسی‌ها مسائل خاص خودش را دارد و با دیگر بازارها تفاوت‌های ویژه‌ای وجود دارد. به همین خاطر، اگر قصد فعالیت در این حوزه را دارید حتما باید به نکات خاصی توجه کنید.

آربیتراژ در ارز دیجیتال

مدت زمان تایید تراکنش‌ها در بلاک چین

هر ارز دیجیتال دارای بلاک چین خودش است که تمامی سوابق معاملاتی ارز در آن انجام می‌شود و اطلاعات مرتبط با قرارداد هوشمند در داخل بلوک‌های آنجا ثبت می‌گردند. از آن گذشته، ماینرها و نودها نیز از طریق این شبکه مشغول کار هستند و با استخراج ارز دیجیتال و تایید تراکنش‌ها کارهای بلاک چین را انجام می‌دهند.

نکته مرتبط با مدت زمان تایید تراکنش‌ها این است که هر بلاک چینی برای تایید تراکنش‌ها به زمان ویژه‌ای نیاز دارد. گاهی یک شبکه می‌تواند در هر ثانیه 20 تراکنش را تایید کند و برخی شبکه‌ها نیز وجود دارند که با سرعت بسیار بیشتری این کار را انجام می‌دهند. برای مثال، بلاک چین بیت کوین یا بلاک چین اتریوم با سرعت پایینی تایید تراکنش‌ها را انجام می‌دهند. در مقابل، بلاک چین ایاس یا ارزهای دیگری نیز وجود دارند که با سرعتی بسیار بالاتر فرایند تایید را انجام می‌دهند.

به همین خاطر، وقتی شما می‌خواهید بین 2 یا 3 ارز دیجیتال آربیتراژ کنید، حتما باید به این مساله توجه داشته باشید. ممکن است به خاطر اینکه یک بلاک چین مدت زمان بیشتری از زمان مورد نظر شما برای تایید تراکنش نیاز داشته باشد، نه تنها سودی که پیش‌بینی کرده‌اید را از دست بدهید بلکه دچار ضرر هم بشوید.

راه‌حل برای زمان تایید تراکنش‌ها

یکی از کارهایی که آربیتراژگران حرفه‌ای انجام می‌دهند این است که در هر یک از کیف پول‌هایی که فکر می‌کنند در آینده به آن نیاز پیدا کنند مقداری ارز یا پول نگاه می‌دارند. مثلا، اگر در طول زمان این را متوجه شده‌اند که صرافی ارز دیجیتال کراکن و صرافی ارز دیجیتال هوبی گلوبال با یکدیگر تفاوت‌هایی از نظر قیمت ارزها دارند، در هر دو صرافی کیف‌ پول‌هایی باز می‌کنند. حتما می‌دانید که هر ارز دیجیتال نیز کیف پول مخصوص خودش را دارد.

مثلا، آن‌ها متوجه شده‌اند که بین این دو صرافی از نظر قیمت ارز دیجیتال اتریوم و ارز دیجیتال پولکادات گاهی تفاوت بوجود می‌آید. اکثر اوقات هم در صرافی کراکن قیمت اتریوم کم‌تر از هوبی گلوبال است و از آن طرف، قیمت پولکادات در هوبی گلوبال کم‌تر از قیمت آن در کراکن است. در این حالت، در آینده احتمالا فرصت‌هایی برایشان پیش می‌آید که اتریوم را از کراکن با قیمت کم‌تر بخرند و در هوبی گلوبال با پولکادات اکسچنج کنند. این‌ها مسائلی است که شما هم در طول زمان و با انجام مکرر آربیتراژ در ارز دیجیتال متوجه خواهید شد.

حالا که این را متوجه شده‌اند، می‌توانید در کیف پول اتریوم کراکن و کیف پول پولکادات هوبی گلوبال مقداری ارز دیجیتال نگاهدارید. سپس، در روزهای بعدی موقعیتی پیش می‌آید که متوجه می‌شوید دقیقا آن نرخ‌هایی که پیش‌بینی کرده بوده‌اید محقق شده‌اند. یعنی در آن لحظه خاص، قیمت اتریوم و قیمت پولکادات در هر یک از آن صرافی‌ها متفاوت شده و بهترین فرصت پیش آمده است تا شما با آربیتراژ در ارز دیجیتال اتریوم و پولکادات، سود خوبی به جیب بزنید.

آربیتراژ در ارز دیجیتال

اما در این بین یک مساله می‌تواند تمام برنامه‌ها و پیش‌بینی‌های شما را بر باد دهد. آن مساله، طول زمانی تایید تراکنش‌ها در هر بلاک چین است. اگر شما راه‌حلی که معرفی کرده‌ایم را انجام دهید، همیشه می‌توانید از این فرصت پیش آمده به خوبی بهره ببرید. دلیل اینکه بهتر است همیشه در کیف‌های آن دو ارز (بعنوان مثال) پول داشته باشید این است که اگر به هر دلیلی، تایید یکی از تراکنش‌هایتان به طول انجامید، شما فرصت خرید ارز بعدی را از دست ندهید.

برای توضیح بیشتر، به این مثال دقت کنید. موقعی که مشغول خرید اتریوم در کراکن هستید، متوجه می‌شوید که تایید تراکنش هنوز انجام نشده و مقداری بیش از حالت عادی به طول انجامیده است. در همان لحظه، می‌بینید که قیمت پولکادات که در هوبی گلوبال کم بود رفته رفته در حال بیشتر شدن است و اگر خیلی طول بکشد، احتمال دارد فرصت خرید پولکادات را از دست بدهید.

پس در این موقعیت، به جای اینکه صبر کنید تا تراکنش اتریوم شما تایید شود و احتمالا فرصت خرید پولکادات و کسب سود از این طریق را از دست بدهید، دیگر منتظر نمی‌مانید. بلکه، با استفاده از مقداری ارزی که داخل کیف پول پولکادات خود در صرافی هوبی گلوبال دارید، سفارش خریدتان را می‌دهید. یعنی شما همزمان دارید هر دو ارز را خرید می‌زنید.

وقتی که تراکنش‌ اتریوم در صرافی کراکن تایید شد، می‌روید و آن را با قیمت بیشتری در هوبی می‌فروشید. ممکن است در این موقع قیمت پولکادات در هر دو صرافی به یک اندازه رسیده باشد. ولی شما خریدتان را چند دقیقه پیش با قیمت پایین‌تر انجام داده‌اید. حالا هم که اتریوم را بیشتر فروخته‌اید، پس با محاسبه مابه‌التفاوت این تراکنش‌ها مقداری سود بدست آورده‌اید.

این موقعیت می‌تواند برای هر ارزی و در هر صرافی بوجود آید. در نتیجه، سعی کنید به مرور که آربیتراژ در ارز دیجیتال را تمرین می‌کنید و یاد می‌گیرید، به این تفاوت قیمت‌ها بین برخی صرافی‌ها هم توجه داشته باشید تا بتوانید فرصت‌ها را به خوبی شکار کنید.

گاهی آربیتراژگیران مساله کارمزد تراکنش‌ها را فراموش می‌کنند. کارمزدها به ظاهر ارقام کمی هستند اما شما گاهی مجبور می‌شوید حداقل 3 بار کارمزد بپردازید. پس باید یاد بگیرید آن را دقیقا محاسبه کنید.

کارمزد تراکنش ارز دیجیتال

در بخش‌های قبلی به این مساله اشاره کردیم. کارمزد تراکنش هر ارز دیجیتال به قدری نیست که بتواند سود شما را از بین ببرد ولی، می‌تواند موجب کاهش سود شما شود. علی‌الخصوص در آربیتراژ مثلثی که شما با انجام 3 تراکنش به سود می‌رسید و در واقع، 3 بار باید کارمزد بپردازید.

برای حل این مشکل تا حد امکان، بهتر است شبکه‌های نقل و انتقال ارز را به خوبی بشناسید و نرخ کارمزد هر کدام را دقیقا محاسبه کنید. برخی ارزها هستند که می‌توان آن‌ها را از طریق چند شبکه انتقال داد. وقتی هم آن را از شبکه خاصی می‌خرید یا می‌فروشید، آن ارز دیگر برای همیشه در آن شبکه باقی می‌ماند و نمی‌توانید در شبکه دیگری معامله‌اش کنید.

یکی از مثال‌ها در این زمینه، ارز دیجیتال بیت کوین است که چند شبکه برای خرید و فروش دارد. هر شبکه، کارمزد خاص خود را دارد. برخی شبکه‌ها کارمزد کم و برخی هم کارمزد بسیار زیادی می‌گیرند که تاثیر مستقیم بر روی میزان سود شما از آربیتراژ در ارز دیجیتال دارند. اگر از این نکته غفلت بورزید، بعد از مدتی سود شما کم و کم‌تر گشته و میل و رغبت‌تان به آربیتراژ از بین می‌رود. پس، به مساله کارمزدها توجه شایانی داشته باشید و بدانید که بهتر است هر ارز را از طریق چه شبکه‌ای معامله کنید.

لیکوئیدیتی

لیکوئیدیتی به معنای جریان نقدینگی موجود در بازار است. این مساله، یکی دیگر از ریسک‌های آربیتراژ ارزهای دیجیتال است. زمانی دچار این چالش می‌شوید که حین خرید یا فروش ارزهای مختلف با مشکل کمبود نقدینگی مواجه می‌شوید. حتی بازارهایی هم هستند که با عنوان بازارهای دارای لوریج یا Leverage شناخته می‌شوند. در این بازارها اگر قیمت بازار بر خلاف پوزیشن شما حرکت کند، ممکن است در حالت کال مارجین شدن (Call Margin) قرار بگیرید و عملا سرمایه خود را در آن پوزیشن از دست بدهید. برای حل این مساله، حتما باید مدیریت ریسک را یاد بگیرید و با نکاتی که آموخته‌اید دائما مساله نقدینگی بازارها را مدنظر داشته باشید.

با استفاده از ربات هم می‌توان آربیتراژ کرد. خبر خوبی است واقعا! اما این روش هم مانند دیگر روش‌ها معایب و مزایای خاص خودش را دارد. اما به صورت کلی، به کمک ربات‌ها می‌توان سود بیشتری کسب کرد.

خرید ربات آربیتراژ

در دنیای کریپتوکارنسی‌کم کم سر و کله ربات‌ها هم دارد پیدا می‌شود! استفاده از ربات برای ترید ارز دیجیتال، خرید ربات برای آربیتراژ در ارز دیجیتال و بسیاری از کارهای دیگر، جزو مزیت‌های استفاده از ربات در بلاک چین است. ربات‌هایی که برای آربیتراژگیری مورد استفاده قرار می‌گیرند، دائما مشغول سرچ هستند تا تفاوت قیمت‌ها را به اطلاع شما برسانند. اما از آنجایی که شرایط آربیتراژگیری بسیار سخت شده، گاهی ربات‌ها بخاطر مشکلات ناشی از کدنویسی یا هک شدن دچار اشتباه می‌شوند و فرصت‌های خوبی را از دست می‌دهند. به همین خاطر، کارشناسان این حوزه به فعالان توصیه می‌کنند از ربات برای آربیتراژ ارز دیجیتال استفاده بکنید اما حتما خودتان هم برای پیگیری و مقایسه قیمت‌ها وقت بگذارید و به صورت کامل به ربات‌ها اعتماد نکنید.

نتیجه‌گیری: راه‌ها و روش‌ها برای آربیتراژ در ارز دیجیتال

آربیتراژ را در کنار ترید کردن و هولد کردن، یکی از بهترین راه‌ها برای کسب درآمد از ارز دیجیتال می‌دانند. مزیت آربیتراژ در ارز دیجیتال این است که شما می‌توانید با کم‌ترین سرمایه کارتان را شروع کنید و بعد از مدتی به سرمایه بسیار بالایی دست یابید. در حالیکه برای ترید کردن یا سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال باید پول نسبتا خوبی را در بازار بریزید.

اما در مقابل، معایب آربیتراژ در ارز دیجیتال را هم باید بشناسید و به آن‌ها توجه کنید. یکی از مهم‌ترین مشکلات در این کار، از دست دادن فرصت تفاوت بین قیمت‌هاست. فرصت‌هایی که اگر از دست بروند سود را به زیان بدل می‌نمایند. در نتیجه، اگر چند بار دچار این مشکل شوید، همان سرمایه اولیه خود را هم از دست خواهید داد.

در این مقاله، تلاش کردیم انواع راه‌های آربیتراژ ارز دیجیتال را معرفی کنیم. سپس با برشمردن مشکلات رایج در این بازار، راه‌حل‌هایی را نیز معرفی کردیم.

منبع

investopedia

برچسب ها: برنامه نویسی بلاک چینبهترین صرافی تترتترخرید تتر بدون احراز هویت
پست قبلی

بهترین صرافی های ایرانی برای خرید و فروش تتر

پست‌ بعدی

کیف پول میست والت هر آنچه باید در مورد کیف پول میست والت بدانید

پست‌ بعدی

کیف پول میست والت هر آنچه باید در مورد کیف پول میست والت بدانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Recent Posts

  • طلا vs سهام: بهترین راهکار برای مقابله با آشفتگی بازار
  • فعالیت شبکه بیت‌کوین به بالاترین حد در ۶ ماه اخیر رسید؛ آیا ۱۰۰ هزار دلار گام بعدی خواهد بود؟
  • سقوط مانترا ، چه اتفاقی برای مانترا و توکن $OM افتاد ؟
  • رکود تورمی در مقابل تورم، آیا کریپتو میتواند با رکود تورمی مقابله کند؟
  • چرخ گردان کازینوی میم‌کوین‌ ها کی واژگون می شود؟

Recent Comments

دیدگاهی برای نمایش وجود ندارد.
سهام یا طلا - بهترین راه مقابله با بازار آشفته 2025 چیست؟

طلا vs سهام: بهترین راهکار برای مقابله با آشفتگی بازار

اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
بیتکوین در مسیر 100 هزار دلاری شدن

فعالیت شبکه بیت‌کوین به بالاترین حد در ۶ ماه اخیر رسید؛ آیا ۱۰۰ هزار دلار گام بعدی خواهد بود؟

اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
سقوط مانترا ، چه اتفاقی برای مانترا و توکن $OM افتاد ؟

سقوط مانترا ، چه اتفاقی برای مانترا و توکن $OM افتاد ؟

فروردین ۲۶, ۱۴۰۴

فهرست راهبردی

  • درباره ما
  • تبلیغات
  • سیاست حفظ حریم خصوصی

دسته بندی

  • آموزش ترید
  • آموزشی
  • اتریوم
  • اخبار ارز دیجیتال
  • اخبار بیت کوین
  • اخبار تاپ ارز
  • اخبار جهان
  • ارز دیجیتال
  • استخراج
  • Uncategorized
  • بلاک چین
  • تتر
  • تحلیل روز
  • تکنولوژی
  • دسته‌بندی نشده
  • کیف پول
مجله تخصصی ارز دیجیتال و بلاکچین | تاپ ارز

تاپ ارز، به عنوان یک پلتفرم امن برای تبادل ارزهای دیجیتال، امکانات مهمی از جمله معاملات نقطه به نقطه (P2P)، خرید و فروش خارج از بورس (OTC) و معاملات معمولی (Trade) را فراهم می‌کند. ما به دنبال توسعه پلتفرم خود با رعایت نیازهای کاربران و مطابق با آخرین تکنولوژی‌های جهانی هستیم و در راستای افزایش شفافیت در فضای رمزارز کشور قدم می‌گذاریم.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • اخبار
    • اخبار ارز دیجیتال
    • اخبار تاپ ارز
    • اخبار بیت کوین
    • اخبار اتریوم
  • آموزش
  • تکنولوژی
    • بلاک چین
  • استخراج
  • تحلیل و سرمایه گذاری
  • قیمت ارز دیجیتال