استلار چیست، سوال مهمی است که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم و تمام نکات مهم این ارز دیجیتال برتر را با شما در میان بگذاریم. ارز دیجیتال استلار چیست؟ به زبان ساده، استلار یکی از نویدبخش ترین ارزهای دیجیتال حال حاضر در زمینه پرداخت و صورت حساب بازار است. این ارز دیجیتال، تاکنون با شرکت ها و برندهای متعددی همکاری کرده است و قابلیت آن را دارد که پیشرفته ترین فناوری را برای خود، شرکا و کاربران خود، ساخته و به کار گیرد.
بیت کوین از لحاظ تاریخی، خود را به عنوان آخرین پیشرو در اکوسیستم پرداخت همتا به همتا معرفی کرده است. اما ارز استلار چیست؟ این ارز اگرچه به اندازه ارز شماره یک، یعنی بیت کوین، شناخته شده نباشد اما بسیار مهم است و در ادامه به آن میپردازیم.
بیت کوین با اینکه خود را چنین ارز پیشگامی معرفی می کند، با این وجود، تنها به دلیل زمان انتشار خود تا این اندازه معروف است. در حقیقت دلیل معروفیت آن این است که پیش از دیگر پروژه های این زمینه شروع به کار کرده و پیش از تمام ارزها شروع به توسعه فناوری های خود برای دستیابی به معاملات و رسیدگی بسیار سریعتر به حواله های ارز دیجیتال کرده است.
ارز دیجیتال استلار چیست؟ این ارز هم قطعا از چنین پروژه هایی است و امکاناتی همچون بیت کوین را در اختیار شما قرار میدهد. استلار از زمان آغاز کار خود تا به امروز، یک سیستم پرداخت ارز دیجیتال نسبتا نویدبخش به نظر می آید.
در حقیقت، ارز دیجیتال استلار تاکنون برخی از پیشرفته ترین زیرساخت های پرداختی را در این فضا به وجود آورده است. اما این تنها دستاورد این ارز نیست. اگر بخواهیم بگوییم که دیگر دستاوردهای استلار چیست، باید به این اشاره کنیم که این ارز دیجیتال تا کنون همکاری های ارزشمندی را با شرکت ها و سازمان های بزرگ در این زمینه داشته است؛ آن هم نه تنها در محیط ارز دیجیتال، بلکه حتی در زمینه امور مالی سنتی.
هدف پروژه استلار لومن این است که حرکت پول را به شکل حرکات آزاد ایمیل درآورد. این بدان معناست که این پروژه در حال ساخت زیرساختی با منبع باز و آزاد است که به هرکسی اجازه ساخت اپلیکیشن های مالی کم هزینه و همچنین انتقال آن اپلیکیشن ها به پلتفرم های مجزای خود را می دهد. همین ویژگی هاست که موجب می شود اکثر سرمایه گذاران عادی و حتی حرفه ای در این ارز دیجیتال، سرمایه گذاری کنند.
البته باید گفت که همچون دیگر پروژه های ارز دیجیتال، پروژه های رقیبی هم در این بین وجود دارند. این پروژه ها باعث می شوند که یک سوال مهم در ذهن همه پیش بیاید. آن هم اینکه مزیت رقابتی استلار چیست؟
اگر شما هم مشتاق هستید که بیشتر در رابطه با ارز دیجیتال استلار و مزیت رقابتی آن بدانید، پس با ما همراه باشید. در مقاله پیش رویتان، ما هر آنچه را که باید در رابطه با این پروژه بدانید، به شما می گوییم. همچنین در ادامه نیز قیمت و پتانسیل مقبولیت بلندمدت دارایی محلی ارز دیجیتال استلار لومن را که XLM نام دارد، به طور کامل مورد تحلیل و بررسی قرار می دهیم.
ارز دیجیتال استلار چیست؟
ارز دیجیتال استلار (Stellar) در درجه اول، یک شبکه از صورت حساب های توزیع شده است. این پروژه با این هدف ساخته شده است که راهکار پرداختی ارزان، فراتر از مرزها، ایمن و بسیار پرسرعت را به کاربران ارائه دهد. شما می توانید از این ارز دیجیتال و شبکه آن برای صدور توکن های خود هم استفاده کنید. همچنین استلار را می توان به عنوان یک پلتفرم برای عرضه اولیه سکه استفاده نمود که در مقایسه با اتریوم (Ethereum) کار با آن بسیار ساده تر است.
لازم به ذکر است که این شبکه و موسسه مربوط به آن هر دو در سال 2014 راه اندازی شدند. اما روش تغذیه ارز استلار چیست؟ معمولا ارزهای دیجیتال توسط توکن های محلی خود، تغذیه و قدرت رسانی می شوند. این ارز دیجیتال هم از این قاعده مستثنا نیست و در حقیقت دارای توکنی محلی است. توکن محلی این شبکه، استلار لومن نام دارد که به صورت اختصاری به شکل XLM نامیده می شود.
این توکن از توکن های پرقدرت و برتر است که سرمایه گذاران بسیاری با آن آشنایی دارند. در واقع ارز دیجیتال استلار، از این توکن نیرو می گیرد. توکن XLM، کلید اجرای معاملات تقریبا فوری در بین ارزهای مختلف و همچنین پرداخت صورت حساب ها بین مرزهای بین المللی است.
شبکه ارز دیجیتال استلار چیست؟
شبکه ارز دیجیتال استلار، به عنوان یک پلتفرم غیرمتمرکز ساخته شده است. دلیل این امر آن است که نقل و انتقالات دارایی ها به صورت ارزان و بسیار سریع، در هر کجای دنیا، ممکن باشد.
شبکه ارز دیجیتال استلار می تواند به راحتی، سیستم های پرداختی، بانکی و یا هر سیستم مجزای دیگر را به یکدیگر متصل کند. بدین ترتیب این سیستم ها میتوانند ارزها را به صورتی کاملا ایمن، قابل اعتماد و بسیار پرسرعت منتقل کرده و انواع کارهای مربوط به آنها را انجام دهند. همین مورد موجب میشود که شبکه استلار بسیار کارآمد باشد.
اما در مقابل سیستم های پرداختی سنتی، مزیت ارز دیجیتال استلار چیست؟ باید گفت به روشی که استلار تدارک دیده است، می توان در کسری از قیمت روش های پرداختی مرسوم و درگاه های سنتی، تمام امور مالی از جمله انتقال پول را انجام داد.
این ارز دیجیتال به دنبال آن است که حواله ها و صورت حساب های بین المللی را متحول سازد. در حقیقت استلار سعی دارد که چنین کارهای مالی را برای هرکسی در سرتاسر دنیا، سریع تر، امن تر، راحت تر و بسیار ارزان تر کند تا بدین صورت همه بتوانند از آن استفاده کنند.
در اصل، هدف استلار چیست؟ این ارز تمایل دارد تا به بی حد و مرزترین و قدرتمندترین پروتکل حواله و پرداختی دنیای امور مالی سنتی و دیجیتالی جهان تبدیل شود. این نیز بدان دلیل است که این ارز، ساخت، ارسال و ارائه معاملات انواع پول و ارزش را ممکن می سازد؛ فارغ از آنکه با دلار آمریکا سروکار داشته باشیم، یا پزو، یورو، بیت کوین و هر ارزی که فکرش را کنید.
ارز دیجیتال استلار در تلاش است تا ساختار مفهوم پول را از نو و بسیار پربازده و موثر بسازد تا این مفهوم، برای همه به چیزی کارآمدتر تبدیل شود. در همین راستا برنامه ارز استلار چیست؟ این ارز برنامه دارد با ساخت یک اکوسیستم مالی که کاملا قابل همکاری است، به هدف گفته شده برسد.
در واقع این اکوسیستم طراحی می شود تا نیازهای هر ماهیت مالی را در داخل و خارج از این جهان، تأمین کند. فرقی نمی کند که این نیازها چه نیازهایی باشند. شبکه استلار از پلتفرم مستقل و فراگیر آنها گرفته تا مشتریان و کاربران آنها، همه و همه را در بر می گیرد. در این راستا نیز از دسته گسترده ای از SDKها و APIهایی کمک می گیرد که به سادگی اجرا می شوند. به همین دلیل تنها کافی است که یک بار از آن استفاده و تمام نیازهای خود را با آن برطرف کنید.
دیگر قابلیت استلار چیست؟ این شبکه همچنین می تواند به عنوان یک لانچ پد بسیار کارآمد برای پروژه های عرضه اولیه سکه هم عمل کند. به علاوه، لازم به ذکر است که ساخت توکن ها در بلاک چین استلار، بسیار آسانتر از دیگر پلتفرم های رقیب موجود در این زمینه است. برای مثال، شبکه موبیوس (Mobius Network)، شوررمیت (SureRemit) و اسمارت لندز (Smartlands) تنها نمونه ای از پروژه های بسیاری هستند که عرضه اولیه سکه خود را در شبکه استلار برگزار کرده و نتایج بسیار خوبی هم گرفته اند. در ادامه، نقاط قوت این ارز دیجیتال را بیشتر بررسی می کنیم.
وجه تمایز ارز دیجیتال استلار چیست؟
در نگاه اول، به نظر می رسد که ارز دیجیتال استلار، بسیاری از خدمات مشابهی را به شما ارائه می دهد که می توانید آنها را از سیستم بانکداری سنتی خود هم دریافت کنید. اما باید بگوییم که این خدمات تنها از دور شبیه هستند و از نزدیک، ارز استلار از نقاط تمایز بسیاری بهره مند است. در حقیقت تفاوت های اساسی وجود دارد که همین تفاوت ها ارز استلار را تا این حد منحصر به فرد می کند که دانستن آنها، شما را هم به این ارز علاقه مند خواهد کرد.
اما وجه تمایز استلار چیست؟ یک وجه تمایز بسیار مهم این ارز دیجیتال آن است که معاملات استلار، در بلاک چین و شبکه غیرمتمرکز متفاوتی انجام می شوند. در واقع تفاوت اصلی این بلاک چین و شبکه با شبکه های دیگر، این است که قدرت پردازش بسیار سریع تری دارد. همچنین این بلاک چین و شبکه در مقایسه با سیستم بانکداری سنتی، هزینههای بسیار کمتری هم دارد که از مزیت های بسیار مهم آن است.
پرداخت ها در این شبکه بین 2 تا 5 ثانیه انجام می شوند و هزینه ها هم آنقدر کم هستند که می توان به راحتی آنها را نادیده گرفت. اگر هم کنجکاو هستید که بدانید هزینه ناچیز استلار چیست، باید گفت که برای مثال تبدیل ارزی به ارز دیگر در این شبکه، تنها هزینه 0.00006 دلاری برای هر معامله در بر دارد. این مقدار در مقایسه با انواع سنتی انتقال پول که 75 دلار هزینه می گیرد، قیمتی باور نکردنی و ناچیز است.
البته این تنها وجه تمایز استلار نیست. ارز دیجیتال و شبکه استلار همچنین در مقایسه با دیگر پروژه های بلاک چین و ارز دیجیتال هم بسیار خاص و متمایز است. در حالی که بسیاری از پروژه های محبوب ارز دیجیتال بر روی ارائه مزایا به شرکت ها و تجارت ها تمرکز دارند، این شبکه در فکر دیگری است.
اما تمرکز اصلی استلار چیست؟ در واقع این شبکه پیش از هر چیز با هدف بسیار مهم و برجسته ساخت اقتصاد ارز دیجیتال اختصاصی و فراگیری به وجود آمده است که به همین صورت، به ارائه خدمات مجزا به افراد هم می پردازد. به زبان ساده، ارز دیجیتال استلار قصد دارد تا از فناوری، نوآوری و موقعیت خود برای کمک به «مبارزه با فقر و به حداکثر رساندن پتانسیل هر فرد» استفاده کند. این هدف بزرگی است که به تنهایی عده بسیاری را برای کمک به چنین معضلی، به این شبکه جذب کرده است.
فناوری استلار چیست؟
در رابطه با فناوری استلار هم باید بگوییم که شبکه توزیع شده استلار، از خدمات زیادی تشکیل شده است. همه این فناوری ها، نرم افزار اصلی استلار را اجرا می کنند. همچنین هر کدام از آنها به افراد و یا سازمان هایی در سرتاسر جهان متعلق هستند.
نرم افزار اصلی ارز دیجیتال استلار، کپی داخلی خود از بلاک چین را دارد. این نرم افزار همچنین با همه کامپیوترهای دیگری که نرم افزار اصلی استلار را اجرا می کنند نیز همگام سازی شده و متصل است. این شبکه سرانجام به کل شبکه هم اتصال می یابد.
مکانیسم اجماع این شبکه هم با دیگر ارزهای دیجیتال متفاوت است. اما مکانیسم اجماع استلار چیست؟ این مکانیسم در شبکه استلار، نه به صورت اثبات کار است و نه اثبات سهام. به جای چنین مکانیسم هایی، شبکه استلار از چیزی به نام پروتکل اجماع استلار (SCP) استفاده می کند.
این پروتکل، روشی را برای رسیدن به اجماع به شما ارائه می دهد که لزوما نیازی نیست به یک سیستم بسته برای ثبت دقیق معاملات، اعتماد کنید. به همین ترتیب شما می توانید با اعتماد بسیار بیشتر و امنیت بالاتری، همه معاملات خود را تأیید کنید و از طرفی روش بسیار راحتی است.
ساختار پروتکل اجماع استلار
حال که از پروتکل اجماع این ارز صحبت کردیم، با ما همراه باشید تا بررسی کنیم که پروتکل اجماع استلار چیست؟ در حقیقت ارز دیجیتال استلار از طریق پروتکل اجماع (SCP) خود، به دنبال آن است که شبکه مالی را در سرتاسر جهان ارائه دهد که برای همه باز و آزاد است. به همین ترتیب هم سازمان های جدید و هم تمام شرکت ها می توانند به راحتی به آن ملحق شوند و دسترسی به امور مالی را به جوامعی که تاکنون چنین خدماتی در آنها ارائه نشده است هم گسترش دهند.
مشکل اصلی سیستم مالی و راه حل استلار چیست؟ در واقع زیر ساخت مالی در حال حاضر، تنها یک آشفتگی سرسام آور از سیستم های بسته است. فواصل میان این سیستم ها نشانگر آن است که هزینه های معاملات بالاست و پول نیز با سرعت بسیار کمی در میان مرزهای سیاسی و جغرافیایی حرکت می کند. همین اختلاف، رشد خدمات مالی را محدود کرده و میلیاردها نفر را هم کاملا بدون دریافت هیچ خدمات مالی یا دریافت خدمات مالی کمی، رها کرده است.
برای حل چنین مشکلاتی، ما به نوعی زیرساخت مالی نیاز داریم که از رشد و نوآوری اصلی پشتیبانی کند؛ که شبیه آن را می توان در اینترنت و فضای آن دید. همچنین این زیرساخت باید درستی معاملات مالی را هم تضمین کند. اما پروتکل اجماع استلار چیست و چطور می تواند چنین مشکلاتی را از میان بردارد؟
در حقیقت پروتکل اجماع ارز دیجیتال استلار، یک سیستم توافق بیزانسی فدرالی شده است که به شبکه های محاسبه بدون مدیر و غیر متمرکز، اجازه رسیدن به نتیجه اجماع بر روی برخی تصمیمات را به شیوه ای بسیار پربازده تر می دهد. شبکه استلار لومن از SCP خود استفاده می کند تا دیدگاهی ثابت از سابقه معاملاتی شبکه را به همه شرکت کنندگان آن ارائه دهد و چنین دیدگاهی را در تمام مراحل اجماع، حفظ کند.
مزیت چنین توافقی در شبکه استلار چیست؟ در واقع یک سیستم توافق بر مبنای بلاک چین، به گروهی از کاربران، شرکت کنندگان و یا نودها، اجازه رسیدن به همان تصمیم مشابه بر سر یک چیز را م یدهد. قطعا این یک عنصر کاملا حیاتی برای به روز بودن و تازگی زیرساخت های بلاک چین است.
این نیز به دلیل آن است که نودها در شبکه ارزهای دیجیتال باید دائما تصمیم بگیرند که تاریخچه و سابقه کامل یک دفتر کل مشترک، از جمله آن نسخه هایی که به صورت تصادفی ناسازگار هستند، به چه صورت باشد. اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم که کار سیستم های توافق در شبکه استلار چیست، باید بگوییم که این سیستم ها، کاملا موثر و ضروری هستند.
چرا که این سیستم ها به دارایی دیجیتال یا گیرندگان کوین ارز دیجیتال اجازه می دهند که شانس بررسی یک موضوع مهم و نجات پیدا کردن از کلاهبرداری های بزرگی را داشته باشند. این سیستم ها به افراد اجازه می دهند دارایی هایی که دریافت می کنندف در وهله اول تایید شود و سپس اجازه می دهند آنها بررسی کنند که این دارایی ها تاکنون در هیچ جای دیگری خرج نشده باشد.
در نهایت هم هر سیستم توافقی باید خطاپذیر باشد. این بدان معناست که باید با وجود خطاهایی همچون لینک های ارتباط آرام، نودهای بی پاسخ و پیام هایی که مختل شده اند، نتیجه های مداوم و پیوسته ای به وجود آورد.
با این تفاسیر، سیستم توافق بیزانسی ارز استلار چیست؟ این سیستم کاملا در برابر خطاهای بیزانسی، پذیراست. این خطاها هم آنهایی هستند که نودهای آنها اطلاعات غلط را به اشتباه یا به خاطر آنکه به عمد به دنبال خطاهای سیستم و یا به دست آوردن برخی مزایا هستند، به کاربران می دهند.
برای نمونه، بیایید در نظر بگیریم که کاربر X دارنده توکن خاصی است و باید بین خریدن چیزی برای کاربر Y و تسویه بدهی با کاربر Z، یک گزینه را انتخاب کند. در این شرایط چه مشکلی ممکن است روی دهد؟
در حقیقت کاربر X می تواند هر دو کار را با پرداخت جعلی یک توکن برای هر دو کاربر Y و Z، انجام دهد. برای انجام آن، کاربر X احتمالا باید کامپیوتر کاربر Y را متقاعد کند که این توکن هرگز به کاربر Z پرداخت نشده و باید کامپیوتر کاربر Z را هم متقاعد کند که این توکن هرگز به کاربر Y پرداخت نشده است. سیستم توافق بیزانسی میتواند اساس این کلاهبرداری را با استفاده از یک شکل قانون اکثریت که حد نصاب (Quorum) نامیده می شود، غیرممکن کند.
چنین چیزی چطور در این شبکه ممکن است و از این نظر کار استلار چیست؟ در عمل، یک نود می تواند از تعهد به نسخه تاریخچه دفتر کلی خاص، امتناع کند. این می تواند تا زمانی ادامه داشته باشد که نود ببیند جفت های کافی آن، یعنی همان حد نصاب هم برای تعهد، آماده شده اند. در ساختار توافق بیزانسی فدرالی شده (FBA) ارز دیجیتال استلار، هر شرکت کننده به میزانی که حس می کند مهم است از دیگران اطلاعات دارد و منتظر می ماند تا اکثریت قریب به اتفاقی از آنها پیش از انجام یک معامله، با آن موافقت کنند.
به این ترتیب بدون آنکه هیچ معامله جعلی در این بین انجام گیرد، کار خود را انجام می دهد. پس اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم که کاربرد اصلی سیستم SCP-FBA ارز دیجیتال استلار چیست، این سیستم اساسا تضمین می کند که شبکه آن تا حد امکان ایمن، باز و دموکراتیک باشد. همچنین این ارز دیجیتال قصد دارد تا تنگناهای واسطه معامله متمرکز و محصورشده را به طور کامل از بین ببرد.
4 ویژگی اصلی مکانیسم اجماع استلار SCP
در این بخش قصد داریم بررسی کنیم که ویژگی های اصلی این مکانیسم جالب در شبکه استلار چیست؟ باید گفت که پروتکل اجماع استلار در وهله اول، 4 ویژگی اصلی را اجرایی می کند که عبارتند از:
- کنترل غیرمتمرکز: هرکسی می تواند در این پروتکل شرکت کند و هیچ قدرت یا مقام متمرکزی تعیین نمی کند که تأیید چه کسی برای اجماع لازم است.
- تأخیر کم: نودها در این شبکه می توانند تنها در عرض چند ثانیه عملا به اجماع برسند. مقیاس زمانی این نودها در حدی است که افراد از معاملات پرداختی یا وب انتظار دارند.
- ضمانت انعطاف پذیر: کاربران می توانند این آزادی را داشته باشند تا به هر ترکیبی از شرکا که برای آنها متناسب باشند، اعتماد کنند. برای مثال، حتی یک موسسه غیرانتفاعی کوچک می تواند نقش کلیدی را در قابل اعتماد کردن موسسات بزرگتر، ایفا کند.
- امنیت: این عامل وابسته به امضاهای دیجیتالی است که می توانند از یک شبکه در برابر هکرها با قدرت پردازش بالا، محافظت کنند.
نحوه کار ارز استلار چیست؟
اولین چیزی که هرکسی که تمایل به تعامل در شبکه استلار را دارد باید حتما انجام دهد، ساخت یک حساب یا بهتر بگوییم، یک آدرس کیف پول است. این نیز به آن دلیل است که این آدرس، هم کلید عمومی شما را که می توانید با دیگران به اشتراک بگذارید و هم کلید خصوصی شما را که حساب شما را امن نگه می دارد، شامل خواهد شد. کلید عمومی شما، روش رمزگذاری است که می توانید از آن استفاده کنید تا مطمئن شوید که معاملات اجراشده در شبکه، کاملا امن باشند.
روش کار با این کلید در شبکه استلار چیست؟ کار با این کلیدها بسیار آسان است. زمانی که حسابی داشته باشید، باید سرمایه ای را هم در انکر (anchor) شبکه ارز دیجیتال استلار، بارگذاری کنید. انکر، یک قرارداد است که باید برای نگهداری سپرده ها و صدور اعتبار مجازی مورد اعتماد در حساب های استلار به آن اعتماد کنید. به همین راحتی این بخش کوچک، بیشتر کارهای شبکه را انجام می دهد. همچنین امنیت بسیار بالایی هم دارد و کار با آن آسان است.
اما انکر دقیقا در شبکه استلار چیست؟ در واقع انکر، ارتباطی بین شبکه استلار و ارزهای موجود است. به همین دلیل، بیشترین انکرهای شبکه، همان بانک ها، شرکت های حواله و مؤسسات ذخیره ای هستند. پس از آنکه سپرده های خود را در یک انکر بارگذاری کردید، می توانید از انتقالات تقریبا فوری موجود در شبکه ارز دیجیتال استلار، بهره ببرید.
مقایسه ارز دیجیتال استلار و ریپل
معمولا همه افرادی که به سراغ ارز دیجیتال استلار می آیند، پس از آنکه این ارز را شناختند و متوجه شدند که قابلیت های ارز دیجیتال استلار چیست، ارز دیجیتال ریپل (XRP) را با آن مقایسه می کنند. این به آن دلیل است که هم ارز استلار و هم ریپل، هر دو از شبکه های پرداخت هستند. همچنین هر دوی آنها توسط «جد مک کالب» ساخته شده اند. این دو پروژه، برخی شباهت های مشخص دارند و به صورت گسترده، به عنوان شبکه های رقیب یکدیگر، محسوب می شوند.
لازم به ذکر است که علاوه بر شباهت ها، همچنان این دو شبکه، شبکه های ارز دیجیتال مجزایی هستند که برخی تفاوت های کلیدی هم دارند. اما تفاوت های اصلی ارز دیجیتال ریپل (XRP) با ارز دیجیتال استلار چیست؟
برخی از افراد، ارز دیجیتال استلار را شعبه ای از ریپل می دانند که هرگز حقیقت ندارد و درست نیست. چرا که ارز دیجیتال استلار، پایه کد خاص خود را دارد. همچنین هر دو ارز دیجیتال، فلسفه های متفاوتی دارند که به کل با یکدیگر فرق می کند.
ارز دیجیتال ریپل، بیشتر به طرف سازمانی معاملات مالی مربوط است و تلاش کرده است تا با بانک های بزرگ جهانی مشارکت کند تا شبکه های حواله جهانی را جایگزین کند. اما ارز دیجیتال استلار، بیشتر بر روی افراد متمرکز است و پلتفرمی را ارائه می دهد که بر همه گیری و سواد مالی جهانی، تأکید دارد.
شباهت های ریپل و استلار چیست؟ در حقیقت این درست که هر دوی این پروژه ها در ابتدا از نظر پایه کد و ویژگی های خود، بسیار نزدیک و مشابه بودند، اما با گذشت 5 سال از توسعه استلار، حالا دیگر چنین شباهتی وجود ندارد.
ارز دیجیتال استلار به طور کلی مکانیسم اجماع خود را به پروتکل اجماع استلار تغییر داده است و از نوعی از مکانیسم اجماع استفاده می کند که به توافق بیزانس فدرال شده شناخته می شود. در مقابل، ارز دیجیتال ریپل همچنان از پروتکلی استفاده می کند که به عنوان مکانیسمی به نام اثبات درستی، شناخته می شود. تفاوت اصلی پروتکل ریپل با استلار چیست؟
بر اساس گزارش ارز دیجیتال ریپل، مکانیسم اجماع اثبات درستی (PoC): «هر چند ثانیه یک بار، توسط همه نودها اجرا می شود. این نیز به خاطر آن است که درستی و توافق شبکه را حفظ کند.»
البته تفاوتهای دیگری هم بین این دو شبکه وجود دارد. برای مثال، ارز دیجیتال ریپل، 100 میلیارد عرضه کلی توکن های XRP را داشته و توکنی تورم زاست. این توکن بر مبنای نرخ سوخت متغیر توکن هاست. اما استلار با عرضه کل 100 میلیارد توکن XLM شروع کرد و حالا عرضه کلی آن به دلیل تورم 1 درصدی ساخته شده در شبکه استلار، بیش از 105.3 میلیارد توکن است.
دیگر تفاوت های ریپل با ارز استلار چیست؟ می توان گفت که تفاوت هایی در بازار هدف هم میان این دو شبکه وجود دارد. بازار هدف ریپل همان طور که پیش تر هم اشاره کردیم، بیشتر سازمان ها هستند و بازار هدف استلار، بیشتر افراد به حساب می آیند. پروتکل های مختلف برای رسیدن به اجماع هم در این دو شبکه متفاوت است که پیش از این به این مورد پرداختیم.
تیم ارز دیجیتال استلار
در این بخش می خواهیم به آن بپردازیم که تیم پشت ارز دیجیتال استلار چیست؟ این ارز دیجیتال در سال 2014 توسط «جد مک کالب» و «جویس کیم» تأسیس شد. «مک کالب» علاوه بر آنکه یکی از بنیانگذاران ارز دیجیتال ریپل است، بلکه سازنده سایت اشتراک گذاری فایل eDonkey هم است. «مک کالب» همچنین سازنده صرافی بدنام بیت کوین Mt Gox هم به حساب می آید.
او پس از دو سال در شرکت ریپل، احساس کرد که مجبور است آنجا را به دلیل تفاوت فلسفه فکری خود با آنان، ترک کند. به همین دلیل از ریپل خارج شد تا استلار را تشکیل دهد.
«دنل دیکسون» هم رئیس، مدیر عامل و مدیر اجرایی ارز دیجیتال استلار است. اما کار او در ارز استلار چیست؟ او به تازگی به تیم استلار اضافه شده است. درست در ماه می سال 2019، پس از آنکه هفت سال را در شرکت موزیلا (Mozilla) گذارند و توانست در آنجا مدیر ارشد عملیاتی باشد، به تیم این ارز دیجیتال پیوست.
در گذشته هم درست پس از آنکه دکترای حقوق خود را از دانشگاه کالیفرنیا گرفت، به عنوان مدیر ارشد حقوقی در شرکت یاهو کار می کرد.
بقیه افراد تیم از جمله تکنولوژیست، مهندسان، کارآفرینان، دانشمندان، طراحان و دیگر افراد، همه به ساخت یک سیستم مالی جهانی و فراگیر، علاقه مند هستند. در حالی که موسسه استلار در سان فرانسیسکو و نیویورک دفتر دارد، اما اعضای تیم آن در سرتاسر جهان قرار دارند.
برجسته ترین همکاری استلار چیست؟
یکی از بهترین راه ها برای افزایش مقبولیت یک ارز دیجیتال و انتشار هرچه سریع تر آن، همکاری با سازمان های موجود است. تیم رهبری ارز دیجیتال استلار کاملا این موضوع را درک می کند. به همین دلیل این ارز دیجیتال، چندین همکاری را در صنایع و با شرکت هایی بسیار متنوع، شکل داده است. در این قسمت، بررسی می کنیم که نام برخی از برجسته ترین و مهم ترین همکاری های ارز دیجیتال استلار چیست.
بزرگترین و مورد بحث ترین شراکت این ارز دیجیتال، با شرکت IBM بوده است. ارز دیجیتال استلار از اکتبر سال 2017 با این شرکت فناوری برتر کار کرده است. جدیدترین توسعه آنها هم راه اندازی وایر جهانی (IBM’s World Wire) بوده است. وایر جهانی، یک سیستم پرداختی جهانی و فوری است که در شبکه استلار اجرا می شود.
این سیستم در مارس سال 2019 راه اندازی شد و در حال حاضر از 47 ارز پشتیبانی می کند. سیستم این شرکت، در 72 کشور مختلف با 44 نقطه پایانی بانکداری و بیش از 1,000 جفت معاملاتی ارز خاص، کار می کند. دلیل اعتماد افراد در این زمینه به استلار چیست؟ در حقیقت باید بگوییم که IBM، در 6 بانک ثبت نام کرده است تا بتواند استیبل کوین هایی را بر مبنای XLM، صادر کند.
ارز دیجیتال استلار، بسیاری از شراکت های دیگر را هم شکل داده است. از جمله چندین شراکت با تأمین کنندگان و ارائه دهندگان انتقالات پول مانند شرکت Tempo در فرانسه، Remtir در آمریکا، SatoshiPay در اروپا، SureRemit در آفریقا و بسیاری از شرکت های دیگر.
علاوه بر شراکت با IBM و دیگر شرکت های قابل توجه، استلار لومن همچنین اخیرا ارتباطات خود را با دولت اوکراین هم برقرار کرده است. نتیجه این شراکت استلار چیست؟
دولت اوکراین، شبکه بلاک چین استلار را به عنوان پلتفرمی برای ساخت ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) خود انتخاب کرده است. وزارت تبدیل دیجیتال اوکراین و موسسه توسعه استلار (SDF) یک تفاهم نامه را امضا کرده اند. این خبر در 4 ژانویه سال 2021 اعلام شد. آنها این تفاهم نامه را برای ساخت یک اکوسیستم دارایی های مجازی و همچنین ارز دیجیتال ملی اوکراین، امضا کردند.
از سال 2017، بانک ملی اوکراین، بر احتمال اجرای CBDC تحقیق کرده است. حالا شراکت استلار لومن، لایه بنیادی توسعه ارز دیجیتالی آن به حساب می آید. معنای این برای اوکراین و استلار چیست؟ شراکت این دو، یک جاپای گسترده و بزرگ را برای استلار تشکیل می دهد. علاوه بر این، یک نشانه شفاف از مقبولیت پروتکل رو به رشد در مقیاسی بین المللی نیز است.
توکن XLM یا استلار لومن چیست؟
لومن که با نشانه XLM شناخته می شود، دارایی محلی مورد استفاده در شبکه استلار است. این شبکه با 100 میلیارد لومن راه اندازی شده است. نرخ تورم سالانه آن هم 1 درصد است. این ارز حدود 105,323,320,393 XLM را تاکنون در شبکه داشته است. اما اهداف این توکن در شبکه استلار چیست؟ این توکن در حقیقت دو هدف را دنبال می کند:
جلوگیری از اسپم شبکه
این توکن، هزینه های معاملات را پوشش می دهد و به همین ترتیب، از اسپم شدن شبکه جلوگیری می کند. در عین حال، توکن استلار تضمین می کند که همه کاربران حداقل معامله را نگه دارند. حداقل معامله، ابتکاری است برای جلوگیری از اسپم شدن شبکه با معاملات جعلی. هر معامله ای در شبکه استلار، هزینه ای به اندازه 0.00001 XLM دارد.
تسهیل معاملات چند ارزی
توکن استلار همچنین به عنوان پلی میان چندین ارز دیجیتال متنوع، انجام معاملات چند ارزی را هم آسان می کند. دیگر مزیت تسهیل این معاملات برای کاربران ارز استلار چیست؟ این توکن به همین ترتیب به معامله گران هم اجازه می دهد تا معاملات را انجام دهند؛ حتی اگر بازار مستقیم به اندازه کافی بزرگ نباشد تا به معامله گران کمک کند، این توکن می تواند انجام کار را برای شما ممکن سازد.
جمع بندی
استلار چیست، سوال مهمی بود که در این مقاله به آن پرداختیم و مهم ترین نکات این ارز را برای شما بررسی کردیم. ارز دیجیتال استلار، فرصت های بسیاری را در ماه ها و سال های آینده در اختیار شما قرار خواهد داد. البته به همین ترتیب با چالش ها و مشکلات بسیاری هم رو به رو خواهد شد. یکی از این چالش ها هم غلبه بر رقابت ها در فضای انتخابی خود است. اما به طور کلی این ارز از امکانات فوق العاده و کاربردی برخوردار است که در زمینه پرداخت ها به شما کمک خواهد کرد. ما امروز این ارز دیجیتال و امکانات آن را با جزئیات کامل برای شما بررسی کردیم.