آینده ارز دیجیتال استلار
درصد زیادی از معاملهگرهای ارز دیجیتال، نگاهشان به سمت ارز دیجیتال استلار Stellar است. آنها تلاش میکنند تا نسبت به آینده ارز دیجیتال استلار به تحلیل خوبی برسند و بتوانند تا جای ممکن از این رمز ارز سود کسب کنند. اما خب همانطور که میدانید تحلیل ارزهای دیجیتال مختصات خاص خودش را دارد و گاهی زبدهترین تحلیلگران هم از این کار بازمیمانند.
با این اوصاف، چه آیندهای در انتظار رمز ارز استلار است؟ ارزی که چند سال بیشتر از انتشارش در بازار کریپتوکارنسی نمیگذرد و آمده تا به بازارهای مالی روح تازهای ببخشد، آیا میتواند به رشد منظم و پایداری برسد؟ اساسا این ارز برای معامله کردن بهتر است یا سرمایهگذاری روی آن سود بهتری در پی دارد؟ این سوالها و سوالات دیگری که درباره آینده ارز دیجیتال استلار مطرح میشوند، کمک میکنند تا فعالان بازار بتوانند درک خوبی پیرامون استلار بدست بیاورند.
با تاپ ارز همراه باشید تا به آینده استلار نگاهی بیندازیم.
خالقان استلار تصمیم داشتند پروتکلی را در اختیار کاربران قرار دهند که بتواند به بهترین شکل سیستمها و حتی افراد را به یکدیگر متصل سازد. محقق شدن این هدف، میتوانست تغییرات بنیادینی در روند نقل و انتقال داراییها بصورت فرامرزی ایجاد کند.
تاریخچه ارز دیجیتال استلار Stellar
“استلار” نامی است که در همان لحظه اول شنونده را به یاد فضا و نجوم میاندازد. شاید ساخته شدن فیلمی از کریستوفر نولان با همین نام که در فضای بی انتهای کهکشانی میگذشت، در ساختن چنین تصویری برای ما بیتاثیر نباشد! اما خب مساله وقتی جالبتر میشود که میبینیم لوگوی این رمز ارز هم یک فضاپیماست.
اوایل سال 2014 بود که دو جوان تصمیم به ساخت یک هارد فورک از پروژه ریپل گرفتند. «جد مک کالب» و «جویس کیم» نام این دو جوان بود که با اعمال تغییرات مختلفی روی کدهای ریپل، تلاش کردن تا الگوی توافق عمومی ریپل را تغییر دهند و به نسخه جدیدتری برسند. نسخهای که از همان ابتدا نام استلار را برایش انتخاب کردند.
تصور جویس کیم همیشه بر این بود که در پروتکل پروژه ریپل نقصهایی وجود دارد. کیم اعتقاد داشت وجود این نقصها موجب خواهد شد کاربران به مرور از ریپل ناراضی شوند. بنابراین، رفع آن مشکلات فنی و رسیدن به یک پروتکل کاملتر، فرصتی بود که این جوان بلندپرواز نمیخواست از دست بدهد. مدتها گذشت تا او به همراه دوست خود جد مک کالب، این نقصها را یکی یکی رفع کردند. در پایان، حاصل کار آنها نسخه جدیدی بود که بسیاری از امکانات پروتکل Ripple را آپدیت کرده بود.
نهایتا الگوی جدیدتری برای توافق عمومی آن پروتکل طراحی شد و همه چیز آماده بود تا استلار به جهان معرفی شود. هدف آنها از انجام این کارها، طراحی شبکهای جهانی از بانکها و سیستمهای پرداخت بود. تصمیم داشتند پروتکلی را در اختیار کاربران قرار دهند که به بهترین شکل این سیستمها و حتی افراد را به یکدیگر متصل سازد. محقق شدن این هدف، میتوانست تغییرات بنیادینی در روند نقل و انتقال فرامرزی ایجاد کند.
نهایتا در آوریل سال 2015، اوراق سفید پروژه منتشر شد تا به طور رسمی موجودیت بلاک چین استلار را اعلام کنند. اگر علاقمند به مطالعه در مورد بلاک چین هستید به مقاله همه چیز در مورد بلاک چین مراجعه فرمایید. توکنهای این شبکه در ابتدا با نام استلار معرفی شدند ولی کمی بعد، نام توکنها به لومن با نماد XLM تغییر پیدا کرد.
توافق عمومی
دفتر کل توزیع شده در این شبکه، هر 2 تا 5 ثانیه یکبار به صورت کامل بروزرسانی میشود. تحت تاثیر این بروزرسانی، تمامی سرورها هم اطلاعات خودشان را منطبق با اطلاعات کل این دفتر بروز میکنند. به این فرایند، توافق عمومی گفته میشود. درباره این فرایند، در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
تحلیل آینده ارز دیجیتال استلار
تاریخچه مختصری که از استلار ارائه شد، کمک میکند به نکات مهمی از ویژگیهای استلار دست یابیم که در تحلیل آینده ارز دیجیتال استلار کاملا مفید و کاربردی هستند. رشد این شبکه در عرض 6 سال از 2015 تا 2021، عرضه اولیه 110 میلیارد واحد ارز دیجیتال و از همه مهمتر، تلاش برای تغییر سیستم پرداخت در جهان به واسطه اتصال پلتفرمها و افراد به یکدیگر؛ همگی نشاندهنده همت خالقان استلار برای ساخت آیندهای بهتر هستند. آیندهای که هم برای خود پروژه و هم احتمالا برای کاربرانش رقم خواهد خورد.
اما هنوز برای نتیجهگیری زود است. بهتر است کمی با ساختار و عملکرد این شبکه پیشرفته آشنا شویم.
اساسا نقش سرورها در شبکه استلار بسیار حیاتی است. از آنجایی که هر کسی میتواند با رعایت شرایط تعیین شده در پروتکل صاحب یک سرور شود؛ تعداد سرورها روز به روز بیشتر میشود. چنین مسالهای، موجب میشود تا سرعت انتقال اطلاعات بین سرورها افزایش پیدا کند.
شبکه استلار چگونه عمل میکند؟
شبکه استلار مجموعهای از سرورهای غیرمتمرکز است که میتوانند در هر نقطهای از جهان قرار داشته باشند. این سرورها همگی در ارتباط با یکدیگر، دفتر کل توزیعشده یا همان Distributed Ledger را تشکیل میدهند. ناگفته نماند که در برخی منابع به آن دفتر عمومی یا General Ledger هم گفته میشود.
این دفتر کل تمامی اطلاعات مربوط به تراکنشهای انجام شده در شبکه را در خود ثبت میکند. علاوه بر آن، از همه تراکنشهای تایید شده یک نسخه کپی هم میگیرد. این نسخه کپی شده از تراکنشها، در دسترس تمامی سرورهای غیرمتمرکز عضو شبکه استلار نیز قرار میگیرد. بنابراین، کوچکترین تغییراتی در توازن و تعادل ارز دیجیتال استلار یا XLM در کمترین زمان ممکن به اطلاع تمامی سرورها میرسد.
اساسا نقش سرورها در شبکه استلار بسیار حیاتی است. از آنجایی که هر کسی میتواند با رعایت شرایط تعیین شده در پروتکل صاحب یک سرور شود؛ تعداد سرورها روز به روز بیشتر میشود. چنین مسالهای، موجب میشود تا سرعت انتقال اطلاعات بین سرورها افزایش پیدا کند. به طور کلی یکی از مهمترین ویژگیهای پروژه استلار این است که با افرایش تعداد سرورهای غیرمتمرکز آن، قدرت و سرعت کل شبکه بالاتر میرود. این مزیت، تاثیر زیادی بر روی مثبت شدن نگاهها نسبت به آینده ارز دیجیتال استلار دارد.
ویژگیها و قابلیتهای استلار
برای توضیح بیشتر ویژگیهای استلار، باید گفت که این شبکه یک پروتکل غیرمتمرکز و منبع باز (Open Source) است. تمام پیچیدگیهایی که در طراحی چنین شبکهای لحاظ شده، در راستای تسریع تراکنشهای فرامرزی بین جفت ارزهای مختلف است. به این صورت که، وقتی شما در شبکه Stellar مقداری آنچر دارید، میتوانید به ازای آن دلار بخرید. حال اگر قصد داشته باشید برای فردی در کشور دیگر یورو واریز کنید، نیازی نیست که مجددا دلار خود را به یورو تبدیل کرده و بعد ارز را برای وی انتقال دهید. چرا که این پلتفرم پروسه ذکر شده را اتوماتیک انجام میدهد.
آنچرها
“آنچر” اصطلاحی است که به معنای اعتبار کاربران نزد شبکه استلار بکار برده میشود. در واقع، مثل زمانی که شما پول نقد خود را داخل بانکی سپردهگذاری میکنید و به ازای آن پول نزد بانک اعتبار دریافت میکنید؛ آنچر هم اعتبار شما در شبکه استلار است.
آنچر یکی از ابزارهای این پلتفرم برای تسریع انجام تراکنشهای مختلف است. این ابزار کمک میکند تا مراحل مرسوم در شبکههای مختلف برای تبادل جفت ارزها فشردهتر و خلاصهتر شوند.
پشتیبانی از پروژهها
دومین ویژگی بلاک چین Stellar، آمادگی آن برای پشتیبانی از پروژههای گوناگون است. خالقان این پروتکل، طوری آن را طراحی کردهاند که بتواند بستری برای رشد پروژههایی باشد که هنوز در مراحل ابتدایی خود هستند.
اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (dAPPs) این امکان را با خود به همراه دارند که پروژههای جدیدی بر پایه استلار تعریف کنند. در اکوسیستم این شبکه، شما برای انجام کارهای مختلف باید از توکن بومی آن که لومن XML نام دارد، استفاده کنید. بنابراین، کل عملیاتهایی که درون استلار انجام میشوند توسط لومن صورت میگیرند.
پروژههایی که تاکنون برپایه پروتکل استلار رشد کردهاند، حاکی از آن هستند که رشد خوبی در انتظار آینده ارز دیجیتال استلار است. چرا که وقتی یک رمز ارز مشخص توسط پروژهها و شرکتهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد، هم به تسریع رشد آن کمک میکند و هم ریسک خرید و فروش آن را برای کاربران کاهش میدهند.
از جمله شرکتها مشهوری که از امکانات این بلاک چین برای پروژههای خود بهره میبرند، میتوان به این 3 شرکت اشاره کرد:
- شرکت Oradianتولید کننده نرم افزارهای بانکی مبتنی بر فضای ابری
- پلتفرم Satoshi Pay Service
- کمپانی Visa
توجه داشته باشید روند گسترش کاربردهای ارز دیجیتال استلار و پروتکل آن به گونهای بوده که کارشناسان احتمال میدهند در آینده نزدیک امکان استفاده از آن در مبادلات و تراکنشهای روزانه نیز فراهم شود. وقتی یک ارز دیجیتال به سطحی برسد که توسط شهروندان عادی، فعالان اقتصادی، شرکتها و پروژههای گوناگون مورد استفاده قرار بگیرد، دامنه نفوذ آن بیشتر خواهد شد.
در ابتدا ذکر کردیم که با بیشتر شدن تعداد سرورهای غیرمتمرکز شبکه استلار، سرعت و قدرت آن افزایش پیدا میکند. مزیت استلار در این است که شبیه به همان الگوریتم، هرچه پروژههای بیشتری از آن پروتکل و ارز دیجیتالش بهره ببرند محدودیتهای تکنولوژیک در آن کمتر و کمتر میشود.
اینها همان ویژگیهایی هستند که میتوانند تا حدودی آینده ارز دیجیتال استلار را تضمین کنند. وقتی به بخش نظرات تحلیلگران و کارشناسان درباره قیمت ارز دیجیتال استلار در آینده برسیم، متوجه میشوید که دلیل خوشبین بودن اکثریث افراد نسبت به آینده ارز دیجیتال استلار چیست!
اخیرا، کمپانی بزرگ IBM شروع به استفاده از ارز دیجیتال استلار کرد. هرچند قبل از آی بی ام، شرکتهای بزرگ و کوچک زیادی حمایت خودشان از این رمز ارز را اعلام کرده بودند اما؛ روی آوردن IBM به استلار نشاندهنده قابل تایید بودن سطح امنیت در بلاک چین آن است.
امنیت بلاک چین استلار
کاربران وقتی قصد انتخاب یک ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری یا ترید را دارند، مجموعه عواملی را برای بررسی کردن درنظر میگیرند. یکی از مهمترین این عوامل تحت هر شرایطی، امنیت بلاک چین آن ارز است. هرچند غیرمتمرکز بودن ساختار بلاک چین امکان هک شدن آنها را به صفر رسانده اما؛ هنوز هم راههایی هست تا هکرها بتوانند به شبکهها نفوذ کنند (DDoS) و سوء استفادههای مختلفی از آن انجام بدهند. به همین خاطر، امنیت یک شبکه رابطه مستقیمی با رشد و توسعه آن دارد.
برای اینکه بتوانیم به تحلیل کاملی از آینده ارز دیجیتال استلار دست پیدا کنیم، نمیتوانیم نسبت به سطح امنیت شبکه Stellar بیتفاوت باشیم. از آنجایی که استلار سابقه خوبی از نظر امنیت دارد و تاکنون هیچ نفوذ یا سوء استفادهای از آن گزارش نشده؛ سطح امنیتی آن را میتوان سطح بالایی درنظر گرفت.
از آن گذشته، کارمزدهایی که شبکه از کاربرانش دریافت میکند، تماما برای توسعه پروتکل امنیتی بلاک چین خرج میشوند. این مساله نشان میدهد که امنیت شبکه روز به روز بهتر خواهد شد و هیچ چیزی نمیتواند برای آینده ارز دیجیتال استلار از آن بهتر باشد!
اخیرا، کمپانی بزرگ IBM شروع به استفاده از ارز دیجیتال استلار کرد. هرچند قبل از آی بی ام، شرکتهای بزرگ و کوچک زیادی حمایت خودشان از این رمز ارز را اعلام کرده بودند اما؛ روی آوردن IBM به استلار نشاندهنده قابل تایید بودن سطح امنیت در بلاک چین آن است.
کارمزد
تریدرها و هولدرها بعد از تحلیل ویژگیهای اصلی و بررسی سطح امنیت در بلاک چین، حتما کارمزد تراکنشهای آن شبکه را هم درنظر میگیرند. کارمزد پایه در بلاک چین استلار XLM 0.0001 است که فرستنده باید آن را پرداخت کند. این پول تماما خرج توسعه امنیت شبکه میشود.
در اینجا باید 2 موضوع را در کنار هم قرار داد. موضوع اول، اندک بودن مبلغ کارمزد و موضوع دوم، خرج شدن آن مبلغ برای توسعه امنیت شبکه است. این 2 در کنار هم، کاربران بسیاری را مجاب میکنند تا در شبکه استلار به ترید کردن، سرمایهگذاری و نقل و انتقال پول بپردازند. در نتیجه، تعداد و حجم کارمزدهایی که پرداخته میشود هم دائما در حال رشد است.
به همین ترتیب، این چرخه دائما در حال حرکت بوده و نتیجهاش بیش از هر چیز به نفع خود بلاک چین استلار است. این مساله را هم میتوان به جمع نکاتی افزود که آینده ارز دیجیتال استلار را روشن میکنند.
قواعد بلاک چین استلار
هر پروتکلی قواعد ویژهای دارد که کاربران ملزم به رعایت آن قواعد هستند. طبیعتا قوانینی که برای یک شبکه یا سیستم وضع میشوند، تاثیر مشخصی بر وضعیت آن در آینده دارند. بنابراین، شکی نیست که قوانین استلار نیز بر آینده ارز دیجیتال استلار اثرگذار خواهد بود.
اما این قوانین و قواعد چه مواردی هستند؟ در این بلاک چین، بنیادی غیرانتفاعی و غیرسهامی تحت عنوان “بنیاد توسعه استلار» تاسیس شده که وظیفه تعیین قوانین و نظارت روی اجرای آنها را بر عهده دارد. قواعد مذکور، به شرح هستند:
- بنیانگذاران این شبکه، تحت هیچ شرایطی حق ندارند که از فروش سهام خودشان سودی ببرند.
- پلتفرم استلار همیشه باید منبع باز (Open Source) باشد.
- تمامی فعالیتهایی که در چارچوب بلاک چین استلار انجام میشوند باید کاملا شفاف باشند. پروژههایی هم که بر بستر آن کار میکنند؛ موظف هستند که پیوسته در مورد مسائل مختلف گزارش خود را منتشر کنند. تعداد ارزهای دیجیتال استلار توزیع شده، بودجه تعیین شده، میزان فروش ارز، تعداد پرسنل و حقوق کارمندان و.. همگی جزو مواردی هستند که باید بصورت شفاف گزارش شوند.
- محدودیت استخراج ارز دیجیتال استلار از همان ابتدا 100 میلیارد واحد تعیین شد. تعداد ارزهای جدید بصورت هفتگی اعلام میشوند و میزان تورم ساختگی آن بصورت سالانه « 1 درصد» اعلام شده است. چرا که اگر در یک سیستم اقتصادی نرخ تورم صفر باشد؛ هیچ رشدی در آن بوجود نخواهد آمد.
- بنیاد توسعه اسلار وعده داده که یک چهارم از ارزهای دیجیتال استلار که استخراج میشوند، باید برای پروژههای عامالمنفعه و سازمانهای غیرانتفاعی کنار گذاشته شوند.
- برخی از هولدرهای ارز دیجیتال استلار که حجم زیادی از آن را در اختیار دارند، طی یک توافق محدود تصمیم گرفتهاند تا 5 سال آینده ارزهای خود را نفروشند. این توافق جمعی محدود، با هدف جلوگیری از اتفاقات و شوکهای نامطلوب در بازار این رمز ارز اخذ شد.
اگر به تک تک این قوانین با دقت نگاه کنیم، تقریبا همه آنها با هدف حمایت از ارزش XLM وضع شدهاند. همانطور که از نام آن بنیاد نظارتی نیز مشخص است، با هدف توسعه دادن این بلاک چین قوانین یاد شده را تعیین کرده است. البته، مورد 4 که به محدودیت استخراج استلار مربوط است؛ میتواند تاثیرات مختلفی بر آینده ارز دیجیتال استلار داشته باشد. سرعت استخراج ارزها، میزان پاداشی که به ماینرها تعلق میگیرد و عوامل دیگری از این دست وجود دارند که باید در این تحلیل مدنظر قرار گیرند.
تحلیلهای تکنیکال عموما حاکی از آن هستند که رشد خوبی در انتظار قیمت ارز دیجیتال استلار برای سالهای آینده است.
تحلیل آینده ارز دیجیتال استلار بر اساس عوامل مختلف
حال که شناخت نسبتا خوبی از جزئیات بلاک چین و ارز دیجیتال استلار بدست آوردیم، میتوان مستقیما به سراغ آینده ارز دیجیتال استلار رفت.
بررسی آینده این رمز ارز را با بررسی تاریخچه قیمت آن از ابتدای انتشار تاکنون آغاز میکنیم.
تاریخچه قیمت ارز دیجیتال استلار (XLM)
کمترین قیمتی که تاکنون برای XLMبه ثبت رسیده، 0.001 دلار بوده است. از طرف دیگر، بیشترین قیمتی که برای آن ثبت شده، مربوط به ژانویه 2018 است که قیمت استلار به رقم 0.9 دلار رسید.
قیمت XLM تا قبل از ماه می 2017، چیزی در حدود 0.1 دلار بوده ولی؛ از همین ماه رشد قیمت آن آغاز میشود. رشدی که خیلی زود اوج میگیرد و اصطلاحا یک افزایش Sharp را تجربه میکند. نهایتا،حدودا 8 ماه بعد و در 4 ژانویه 2018 این رقم به بیشترین حد خود میرسد و عدد 0.93 دلار در تابلوی صرافیها برای آن ثبت میشود.
سپس، اصلاح قیمت مجددا کم کم شروع میشود و تا پایان ژانویه 2018 به کانال 0.6 دلار میرسد. این اصلاح قیمت به قدری ادامه پیدا میکند که در 7 آوریل همان سال، قیمت استلار وارد کانال 0.2 دلار میشود. 17 فوریه 2019، اصلاح قیمت XLM به بیشترین حد خود رسیده و به 0.07 دلار میرسد. رقمی که از می 2017 تاکنون بیسابقه بوده است.
بعد از تکمیل روند اصلاح قیمت استلار، روند افزایش قیمت آن شروع شده و در آوریل 2020 به 0.3 دلار میرسد. قیمت آن در ادامه، اوج بیشتری میگیرد تا 13 می 2021 که به بیش از 0.7 دلار میرسد. پس از این رشد قیمت، دیگر هیچ افزایشی برای آن ثبت نمیشود و مدتی بعد هم روند اصلاح تازهای آغاز میکند.
قیمت ارز دیجیتال استلار در زمان نگارش این مقاله (ابتدای بهمن ماه 1400؛ اواخر ژانویه 2022) حدودا 0.18 دلار است. میتوان بر اساس مقایسه روندهای مختلف قیمت این رمز ارز به نکته مهمی رسید. از سال 2017 تاکنون، 2 روند اصلاحی بزرگ رخ داده که طی چند ماهه به طول انجامیدهاند. اما 2 روند رشد بزرگ آن؛ بسیار سریعتر و در کمتر از 1 ماه تکمیل شدهاند.
اینکه استلار میتواند در مدت کوتاهی خیلی سریع رشد کند و در عوض، کاهش قیمت آن مدت زمان زیادی طول میکشد، مساله مهمی برای آینده ارز دیجیتال استلار است.
نظرات کارشناسان درباره آینده ارز دیجیتال استلار
موسسههای معتبری نظیر: Visa، Flutterwave، Tangem و… با تکیه بر تحلیلهای تکنیکال عنوان کردهاند که رمز ارز استلار در سال 2022 به رشد بیشتری خواهد رسید و عملا، رکورد تازهای بر آن ثبت خواهد شد.
طبق تحلیلهای موسسه Trading Beats، قیمت XLM در سال 2022 بین 0.2 تا 0.4 دلار در نوسان خواهد بود. موسسه Wallet Investor پیشبینی کردهاند که قیمت آینده ارز دیجیتال استلار بین سالهای 2022 تا 2026 تا 1.5 دلار خواهد رسید.
موسسه Long Forecast که قبلتر پیشبینی کرده بود قیمت استلار در سال 2021 بین 0.2 تا 0.4 دلار خواهد بود؛ اظهار کرده است که آینده ارز دیجیتال استلار بین 2022 تا 2025 افزایش یا کاهش قیمت چشمگیری را به خود نخواهد دید. گفتنی است که پیشبینی این موسسه درباره سال 2021 اشتباه از آمد درآمد و قیمت استلار از کانال 0.7 دلار نیز فراتر رفت!
ارز دیجیتال استلار در تاریخ چند ساله خودش، 3 سیکل قیمتی مختلف را پشت سر گذاشته که در هر سیکل، بیش از 19 بار افزایش قیمت را تجربه کرده است. از آنجایی که برای تحلیل و پیشبینی آینده هر ارزی به گذشتهاش رجوع میکنیم و بر اساس تمامی نکاتی که صاحبنظران درباره آینده ارز دیجیتال استلار میگویند، اصلا دور از انتشار نیست که تا 4 سال آینده قیمت آن حداقل به 1 دلار برسد.
منبع