فعالیت داشتن در دنیای کریپتو کارنسی نیازمند داشتن اطلاعات فنی در رابطه با این بازار است. در غیر این صورت احتمال ضرر کردن و حتی از دست دادن سرمایه چندین برابر می شود. یکی از ابزارهای مهم برای تحلیل تکنیکال بازار ارزهای دیجیتال، ابر ایچیموکو است. حالا سوال اساسی اینجاست که ابر ایچیموکو چیست و چطور می تواند از ضرر کردن صاحبین سرمایه جلوگیری کند؟
در این مقاله قصد داریم تا به پرسش هایی مانند ایچیموکو چیست پاسخ داده و به آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بپردازیم. در صورت تمایل تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- ابر ایچیموکو چیست ؟
- کاربرد نمودار ایچی موکو
- ابر ایچیموکو شامل چیست ؟
- آموزش اندیکاتور ichimoku cloud
- روش خواندن نمودار ایچی موکو
- نحوه صحیح استفاده از ابر ایچیموکو چیست ؟
- سیگنال ایچیموکو چیست ؟
- استفاده از دو نمودار در کنار یکدیگر برای درک بهتر بازار
- علت انتخاب اعداد 9، 26 و 52 در این نمودار نشان دهنده چیست؟
- فرمول ابر ایچیموکو
- موارد محدودیت ابر ایچیموکو چیست ؟
- مزایای نمودار ایچی موکو
- معایب نمودار ایچی موکو
- تفاوت ابر ایچیموکو با میانگین متحرک چیست ؟
- نکاتی که باید برای تحلیل درست ابر ایچیکومو با آن ها آشنا باشید
- مفهوم شکل قرار گیری دو خط سنکو A و B در نمودار ایچی موکو
- کاربرد اندیکاتور ابر ایچیموکو چیست ؟
ابر ایچیموکو چیست ؟
ابر ایچیموکو یکی از روش های تحلیل تکنیکال است. این روش در اغلب موارد روی نمودارهای شمعی اعمال می شود. نخستین بار در دهه 1960 میلادی، فردی به نام گویچی هوسادا که یک روزنامه نگار ژاپنی بود، این روش تحلیل را ابداع و به سایر فعالان در این زمینه معرفی کرد.
ابر ایچیموکو که در زبان ژاپنی به نام Ichimoku Kinko خوانده می شود، به معنای نمودار عادل در یک نگاه است. این نامگذاری به این علت انجام گرفته که این روش تحلیل، محدوده مقاومت و حمایت را در اختیار تحلیلگران قرار می دهد.
حالا سوال اساسی اینجاست که واقعا ابر ایچیموکو چیست ؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که ابر ایچیموکو (Ichimoku Cloud
) شامل چندین شاخص فنی بوده که در کنار یکدیگر نشان دهنده سطوح حمایت و مقاومت و همچنین جهت روند و حرکت هستند. برای رسم این نمودار از چندین میانگین استفاده می شود. شاید در نگاه اول خواندن و درک کردن این روش تحلیل سخت به نظر برسد اما با کمی دقت می توان سیگنال های معاملاتی خوبی را از این نمودار کسب کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با روش های تحلیل به مقاله دیگر ما به نام تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال مراجعه نموده و پاسخ سوالات خود را بیابید.
کاربرد نمودار ایچی موکو
شاید برای شما جالب باشد که بدانید کاربرد ابر ایچیموکو چیست ؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که از این روش برای تحلیل انواع بازارهای مالی اعم از بازار کریپتوکارنسی یا ارز دیجیتال، بازار بورس و سهام، اوراق قرضه، کالا و… استفاده می شود.
با کمک ابر کومو می توان به نزولی یا صعودی بودن بازار پی برد و بهترین زمان برای سرمایه گذاری مجدد و خروج از بازار را تخمین زد. در ادامه شما را با جزئیات بیشتری از این نمودار آشنا می کنیم.
ابر ایچیموکو شامل چیست ؟
پس از پاسخ دادن به سوال ابر ایچیموکو چیست باید بدانید که این نمودار از چه مواردی تشکیل شده است تا بتوانید علائم درج شده روی این نمودار را درک کنید. ابر کومو در تحلیل تکنیکال از 5 خط تشکیل شده است. دو خط اصلی در این نمودار، تشکیل یک ابر را می دهند و فضای بین این دو خط نیز با توجه به شرایط بازار به رنگ قرمز یا سبز درمی آید.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، نمودار کومو از میانگین های متعدد تشکیل شده است و این 5 خط هرکدام نمایش دهنده یکی از این میانگین ها هستند. در ادامه به معرفی این خطوط می پردازیم.
نخستین خطی که به شما معرفی می کنیم، خط تغییر روند ( تنکان سن ) است که میانگین 9 دوره را نشان می دهد. خط بعدی خط استاندارد ( کیجون سن ) نام دارد که نمایش دهنده میانگین 26 دوره است. خط پیشرو، میانگین دو خط قبلی است و با نام های ” سنکو اسپن آ ” یا Leading Span A نیز نامیده می شود. خط پیشرو دوم که ” سنکو اسپن بی ” یا Leading Span B نیز خطاب می شود، میانگین 52 دوره است. خط آخر، خط قیمت پایانی نام داشته ( خط تاخیر یا چیکو اسپن ) که میانگین 26 دوره پایانی است.
دو خط پیشروی اول و دوم، خطوطی هستند که ابر ایچیموکو را تشکیل می دهند.
ابر ایچیموکو یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال بازارهای مالی و سرمایه است که بیشتر روی نمودار شمعی اعمال می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نمودارهای شمعی و روش استفاده از آن ها به مقاله دیگر ما به نام آموزش کندل شناسی ارز دیجیتال مراجعه کرده و با روش های تحلیل نمودار شمعی در بازارهای مالی و سرمایه آشنا شوید.
آموزش اندیکاتور ichimoku cloud
پس از آشنایی با این نمودار و اجزای تشکیل دهنده آن به جزئیات مربوط به آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال خواهیم پرداخت.
روش خواندن نمودار ایچی موکو
نمودار ایچی موکو در نکاه اول سخت و پیچیده به نظر می رسد اما حقیقت این است که درک آن خیلی سخت نیست. همانطور که گفتیم هر دو خط در این نمودار تشکیل یک ابر داده و فضای داخلی دو خط نیز بنابر شرایط بازار به رنگ های مختلف در می آید.
در مرحله اول و برای پاسخ به سوال روش درک ابر ایچیموکو چیست ، باید بدانید، در صورتی که نرخ ارز مورد نظر شما بالای ابر ایچیموکو باشد، روند رمز ارز صعودی است. به همین ترتیب اگر قیمت پایین تر از ابر ایچیموکو باشد، روند ارز نزولی است. لازم به ذکر است که قرار گرفتن قیمت ارز در محدوده ی داخلی ابر به معنای فاقد روند بودن رمز ارز است.
اگر می خواهید بدانید که عامل تغیر دهنده رنگ ابر ایچیموکو چیست ؟ باید به شما بگوییم که این ابر در صورت صعودی بودن ارز دیجیتال به رنگ سبز و در صورت نزولی بودن آن به رنگ قرمز در می آید. به عبارت بهتر در شرایطی که Leading Span A بالاتر از Leading Span B قرار بگیرد، نمودار حالت صعودی پیدا کرده و ابر ایچیموکو با رنگ سبز نمایش داده می شود. همچنین قرار گرفتن Leading Span A پایین تر از Leading Span B به این معناست که روند نمودار نزولی بوده و در این حالت، ابر ایچیموکو به رنگ قرمز درمی آید.
همانطور که گفتیم، Leading Span A و Leading Span B دو خطی هستند که ابر ایچیموکو را تشکیل می دهند.
نکته دیگری که باید هنگام خواندن نمودار ایچی موکو بدانید، این مورد است که اگر جهت حرکت بخش بالایی ابر به سمت بالا باشد، روند بازار صعودی و اگر جهت حرکت بخش پایینی ابر به سمت پایین باشد، روند بازار نزولی است.
نحوه صحیح استفاده از ابر ایچیموکو چیست ؟
در ابتدا باید به شما متذکر شویم که اتکا کردن تنها به یک نمودار برای تضمین سود یا جلوگیری از ضرر کردن کافی نیست. به همین علت توصیه می شود که در کنار ابر ایچیموکو از حداقل یکی دیگر از ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده شود. در این شرایط ریسک سرمایه گذاری تا میزان قابل قبولی کاهش پیدا می کند.
تحلیلگران حرفه ای از ابر ایچیموکو به عنوان یک اندیکاتور کلیدی استفاده می کنند که به آن ها امکان می دهد تا محدوده حمایتی و مقاوتی را در آینده پیش بینی کنند. این مورد یکی از وجوه تمایز اصلی این ابر با سایر اتدیکاتورهای تکنیکال است؛ چراکه بیشتر اندیکاتورها تنها به ارائه اطلاعاتی در خصوص محدوده مقاومت و حمایت در زمان حال حاضر می پردازند.
ابر ایچیموکو در صورت صعودی بودن بازار به رنگ سبز و در صورت نزولی بودن با رنگ قرمز نمایش داده می شود.
سیگنال ایچیموکو چیست ؟
سیگنال داشتن برای افرادی که به صورت جدی به ترید کردن ارز دیجیتال مشغول هستند، اهمیت زیادی دارد. داشتن یک سیگنال معتبر و دقیق کمک می کند تا حتی در شرایط نزولی بودن بازار نیز به سود قابل توجهی دست پیدا کرد. برای این کار می توان از سیگنال ایچیموکو استفاده کرد.
بهترین سیگنال خرید متعلق به زمانی است که قیمت بالاتر از ابر ایچیموکو قرار داشته و خط conversion از خط اصلی عبور می کند. در این شرایط باید سریعا برای خرید ارز مورد نظر اقدام کرد. این روش، تقاطع نام دارد. در این روش، رفتار هر یک از دیگر خط های موجود در ابر ایچیموکو به عنوان سیگنال خروج مورد بررسی قرار می گیرد.
استفاده از دو نمودار در کنار یکدیگر برای درک بهتر بازار
به نظر شما علت تمایل متخصصان به استفاده از یک اندیکاتور دیگر در کنار نمودار ابر ایچیموکو چیست ؟ همانطور که پیش از این اشاره کردیم، تحلیلگران حرفه ای برای کاهش ریسک سرمایه گذاری از چندین ابزار تحلیل در کنار یکدیگر استفاده می کنند. توصیه می شود که در کنار این نمودار از ابزاری استفاده کنید که دید گسترده تری به شما ارائه دهد. به عنوان مثال اندیکاتور Relative Strength Index – RSI می تواند در کنار ایچیموکو مورد استفاده قرار بگیرد.
استفاده از این دو اندیکاتور در کنار یکدیگر باعث می شود تا شرایط بازار و ارز دیجیتال مورد نظر خود را همزمان به صورت کلی و جزئی مورد بررسی قرار دهید. این کار باعث می شود تا بتوانید در شرایط نزولی بازار هم به سود برسید. جالب است بدانید که حتی در بدترین شرایط بازار هم، زمانی وجود دارد که قیمت ارز به طور موقت افزایش پیدا می کند، با پیدا کردن این زمان می توانید به بهترین زمان برای فروش ارز خود دست پیدا کنید. پیدا کردن این زمان با کمک این دو نمودار ممکن خواهد شد.
درصورت تمایل برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نمودارهای تحلیل بازارهای مالی می توانید به مقالات دیگر موجود در وبلاگ حامی اکسچنج مراجعه کرده و با مهمترین نمودار های تحلیل ارز دیجیتال آشنا شوید.
علت انتخاب اعداد 9، 26 و 52 در این نمودار نشان دهنده چیست؟
در سال هایی که گویچی هوسادا مشغول کار روی ابر ایچیموکو بود، مردم ژاپن تنها یک روز در هفته تعطیلی داشتند و 6 روز را مشغول به کار بودند. عدد 9 در این نمودار حال جمع عدد 3 و 6 بوده که به معنای یک هفته و نیم روز کاری است. اعداد 26 و 52 هم به عنوان تعداد روزهای یک ماه و دو ماه به کار برده می شوند.
حالا که به پرسش اعداد ابر ایچیموکو نشان دهنده چیست ، پاس دادیم؛ جالب است بدانید که تحلیلگران حرفه ای می توانند این اعداد را مطابق با نیاز خود تغییر داده و این نمودار را با توجه به شرایط خود شخصی سازی کنند.
از انجایی که بازار کریپتو کارنسی به صورت شبانه روزی فعالیت کرده و تعطیلی ندارد، می توان از اعداد 7/24 به معنای هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز برای تنظیم مجدد ابر کومو استفاده کرد.
داشتن یک سیگنال معتبر و دقیق کمک می کند تا حتی در شرایط نزولی بودن بازار نیز به سود قابل توجهی دست پیدا کرد. برای این کار می توان از سیگنال ایچیموکو استفاده کرد.
فرمول ابر ایچیموکو
برخی از افراد تمایل دارند تا بدانند فرمول مورد استفاده در ابر ایچیموکو چیست ؟ با مشاهده تصویر پایین می توانید به این سوال پاسخ دهید. لازم به ذکر است که افراد برای استفاده از این نمودار احتیاجی به درک این فرمول ندارند؛ چراکه سیستم های رایانه ای این محاسبه را برای تحلیلگران انجام خواهند داد. پس از اتمام محاسبات توسط نرم افزارهای تحلیل تکنیکال، نمودار ابر ایچیموکو روی مونیتور برای شما نمایش داده خواهد شد.
موارد محدودیت ابر ایچیموکو چیست ؟
- یکی از اصلی ترین مواردی که باعث ایجاد محدودیت در نمودار ایچی موکو می شود، وجود خط های زیاد روی این نمودار است. تعدد این خط ها باعث شده تا خواندن و درک کردن این نمودار سخت و حتی گیج کننده باشد. برخی از نرم افزارهای تحلیل تکنیکال برای حل این مشکل، تعدادی از این خطوط را روی نمودار نمایش نمی دهند. این کار باعث می شود تا تحلیلگران روی خطوطی که دارای بیشترین اهمیت هستند، تمرکز کنند.
- نکته بعدی که باید به آن توجه کنید، ناتوانی این نمودار در پیش بینی بازار در آینده است. هیچ گونه راهکاری در فرمول های این نمودار وجود ندارد که بتواند نشان دهنده قیمت در آینده باشد.
- مورد آخر مربوط به شرایط خاصی است که قیمت تا حد زیادی بالاتر از یا پایین تر از ابر ایچیموکو باشد. در این حالت نمودار ایچیموکو کارآیی خود را از دست می دهد. در این شرایط خطوط پایه، تبدیل و تقاطع ها اهمیت پیدا می کنند؛ چراکه به قیمت نزدیک تر هستند.
در صورتی که تصور می کنید که تحلیل نمودارهای بازارهای سرمایه برای شما سخت و وقت گیر است، می توانید دیگر مقاله موجود در وبلاگ تاپ ارز به نام ابزارهای تحلیل ارزهای دیجیتال را مطالعه کرده و از این طریق با 17 ابزار تخصصی تحلیل تکنیکال آشنا شوید.
مزایای نمودار ایچی موکو
آیا می دانید که مزایای استفاده از ابر ایچیموکو چیست ؟ در ادامه تمامی این مزایا را برای شما شرح خواهیم داد.
- قابلیت استفاده از این نمودار طی بازه زمانی 20 الی 50 روزه
- قابلیت نمایش دادن سطوح حمایت و مقاومت در هر دوره زمانی
- قدرت نمایش دادن سطوح حمایت و مقاونت به شکل دامنه ابری
- قابلیت مشاهده میزان نوسان بازار با کمک ابعاد ابر ایچیموکو ( هرچه ابر ایچیموکو در نمودار پهن تر باشد، ریسک بازار هم بیشتر می شود.)
معایب نمودار ایچی موکو
پس از پاسخ دادن به پرسش مزایای ابر ایچیموکو چیست ، نوبت به معایب این نمودار می رسد. معایب ابر ایچیموکو به شرح زیر هستند:
اولین نکته ای که به آن می پردازیم، وجود خطوط متعدد روی این نمودار است که باعث پیچیدگی درک این روش شده است. همانطور که در بخش محدودیت های نمودار ایچیموکو اشاره کردیم، این خطوط باعث شلوغ شدن بیش از حد آن می شوند. این اتفاق باعث شده تا ایچیموکو به نرم افزارهایی مخصوص نیاز پیدا کند. این نرم افزارها وظیفه خلوت کردن نمودار را برعهده دارند و این کار را از طریق مخفی کردن برخی از خطوط کم اهمیت تر انجام می دهند. نیاز این نمودار به نرم افزارهای تحلیل تکنیکال یکی دیگر از معایب ایچیموکو است.
از دیگر معایب نمودار ایچی موکو می توان به این مورد اشاره کرد که میانگین متحرک آینده را تنها به وسیله دو خط به تحلیلگران نمایش می دهد. همچنین نمی توان از شاخص ایچیموکو برای روندهای طولانی مدت استفاده کرد؛ چراکه این نمودار در روندهای طولانی مدت، توانایی پیش بینی دقیق دامنه قیمتی را نداشته و دقت آن نیز کاهش پیدا می کند.
مورد آخری که به آن می پردازیم، وجود نداشتن یک شاخص یا فرمولی مشخص در این نمودار با هدف شناسایی میانگین متحرک آینده یا نقاط قیمتی است.
وجود خطوط متعدد روی نمودار ایچیموکو باعث شده تا درک آن کمی سخت باشد اما با کمک نرم افزارهای تحلیل تکنیکال می توان تعداد این خطوط را کاهش داده و روی خطوط با اهمیت تر تمرکز کرد.
تفاوت ابر ایچیموکو با میانگین متحرک چیست ؟
پیش از این اشاره کردیم که در ابر ایچیکومو از میانگین های متعدد استفاده می شود. این اتفاق باعث شده تا شمار زیادی از افراد تصور کنند که ابر ایچیموکو با میانگین متحرک مشابه است. این در حالی است که این دو مورد یکسان نیستند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مطلب به ارائه توضیحاتی پرداخته و به پرسش تفاوت میانگین متحرک با ابر ایچیموکو چیست ، پاسخ دهیم.
در ابتدا باید اعلام کنیم که میانگین هایی که در ابر ایچیموکو مورد استفاده قرار می گیرند با میانگین هایی که در میانگین متحرک وجود دارند، یکسان نیستند.
برای محاسبه میانگین متحرک ساده، ابتدا مجموع قیمت های بسته شدن را محاسبه کرده و در مرحله بعد عدد بدست آمده را بر تعداد آن ها تقسیم می کنند. این در حالی است که برای بدست آوردن میانگین متحرک 10 دوره ای باید ابتدا قیمت های بسته شدن را در 10 دوره پایانی با یکدیگر جمع کرد و سپس عدد بدست آمده را بر 10 تقسیم کرد تا نتیجه مورد نظر بدست بیاید.
لازم است به این مورد اشاره کنیم که این تفاوت ها به معنای برتری این دو روش تحلیل بر یکدیگر نیستند. تمامی روش ها و ابزارهای تحلیل تکنیکال اطلاعات مفیدی را در اختیار تحلیلگران قرار می دهند اما روش نمایش اطلاعات در آن ها متفاوت است.
نکاتی که باید برای تحلیل درست ابر ایچیکومو با آن ها آشنا باشید
در ابتدای مقاله نام و فرمول خطوط موجود در ابر کومو را برای شما تشریح کردیم. اما سوال اینجاست که معنای این خطوط در ابر ایچیموکو چیست و نمایش دهنده چه چیزی هستند. به همین علت در این بخش به ارائه توضیحاتی در خصوص این خطوط می پردازیم.
تنکان سن در ابر ایچیموکو چیست؟
خط تبدیل که به نام تنکان سن نیز شناخته می شود، میانگین بیشترین قیمت بالا و کمترین قیمت پایین را در 9 دوره بررسی می کند. باید بدانید که قیمت بالا به معنای جایی است که عرضه از تقاضا بیشتر باشد و قیمت پایین نیز متعلق به نقطه ای است که تقاضا بیش از عرضه باشد.
کیجون سن چیست؟
خط استاندارد که با نام کیجون سن نیز نامیده می شود، روش محاسباتی مانند تنکان سن دارد، با این تفاوت که این عدد برای 26 دوره محاسبه می شود. برای محاسبه این خط باید بالاترین قیمت 26 دوره را با پایین ترین قیمت 26 دوره جمع کرده و عدد حاصل را تقسیم بر 2 کنید. خط کیجون سن در هر دو روند صعودی و نزولی، یک خط مقاومت ایجاد می نماید. این خط تعادل میان خریداران و فروشندگان را نشان می دهد.
خط Leading Span A در ابر ایچیموکو چیست؟
خط سنکو A از میانگین دو خط قبلی بدست می آید. برای بدست آوردن این خط باید تنکان سن و کیجون سن را با یکدیگر جمع بست و عدد حاصل را به 2 تقسیم کرد. این عدد باعث می شود تا فرآیند نمودار را در 26 روز آینده پیش بینی کرد.
خط سنکو A از میانگین دو خط تنکان سن و کیجون سن بدست آمده و فرآیند نمودار طی 26 روز آینده را پیش بینی می کند.
خط Leading Span B چیست؟
برای محاسبه خط سنکو B باید بیشترین نقطه بالا و کمترین نقطه پایین در 52 روز گذشته را با یکدیگر جمع بسته و عدد بدست آمده را تقسیم به دو کرد. این خط نیز برای پیش بینی شرایط در 26 روز آینده مورد استفاده قرار می گیرد.
چیکو اسپن در ابر ایچیموکو چیست؟
خط پایاینی یا چیکو اسپن که در زبان ژاپنی به معنای دره است یکی از خطوط مهم در نمودار ایچی کومو است. این خط به عنوان خط حمایتی در نظر گرفته می شود. فعالان در بازارهای مالی، هنگامی که بازار نزولی باشد به دنبال بازگرداندن اصل سود خود هستند. در این شرایط می توان از خط چیکو استفاده کرد.
مفهوم شکل قرار گیری دو خط سنکو A و B در نمودار ایچی موکو
در صورتی که بازار صعودی باشد، سنکو A بالاتر از سنکو B قرار می گیرد. همچنین در شرایطی که بازار نزولی باشد، جایگاه سنکو A پایین تر از سنکو B خواهد بود.
علاوه بر این باید بدانید که اگر قیمت یک سهم رو به افزایش باشد، سنکو A واکنش شدیدتری به آن نشان داده و بیشتر از سنکو B افزایش پیدا می کند.
همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره کردیم، فضای بین این دو سنکو به عنوان ابر کومو در نظر گرفته شده و ناحیه مقاومتی و حمایتی را نشان می دهد.
کاربرد اندیکاتور ابر ایچیموکو چیست ؟
اندیکاتور ابر ایچیموکو کاربردهای زیادی برای تحلیلگران بازارهای مالی و سرمایه دارد. از این اندیکاتور می توان برای شناسایی روند سهم، بررسی نقاط حمایت و مقامت، دریافت سیگنال های ضروری برای ورود و خروج از سهام مورد نظر، تعیین نمودن محدوده ضرر، شناسایی و تشخیص نقاط بازگشت قیمت سهام، کسب اطلاعات مفید از سهام مربوطه طی دوره های زمانی کوتاه مدت، تشخیص جهت حرکت و قدر روند نمودار ایچی موکو و مواردی از این دست استفاده کرد.
در صورتی که تصمیم دارید تا در شرایط بی ثبات فعلی به بازار ارزهای دیجیتال یا سایر بازارهای مالی مانند بورس کشور وارد شوید، می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و جلوگیری از متضرر شدن به مقاله سرمایه گذاری در بازار بی ثبات مراجعه کرده و از این طریق ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش دهید.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا به پرسش ابر ایچیموکو چیست پاسخ دهیم. همچنین شما خوانندگان عزیز را با خطوط موجود در این نمودار، معنای آن ها و روش محاسبه این خطوط آشنا کردیم. اکنون می دانید که ابر کومو به فاصله بین دو خط سنکو A و B گفته می شود و رنگبندی داخل ابر نیز وابسته به صعودی یا نزولی بودن بازار است.
همچنین تلاش کردیم تا اطلاعات مفیدی را در رابطه با آموزش ابر کومو در تحلیل تکنیکال در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. اکنون می توانید با مراجعه به نرم افزارهای تحلیل تکنیکال به بررسی نمودار ایچی موکو پرداخته و سیگنال های قابل اطمینانی را برای خرید و فروش ارز دیجیتال مورد نظر خود از این نمودار استخراج نمایید.
امیدواریم مطالب گفته شده در این مطلب مود توجه شما قرار گرفته باشند. در پایان از شما تقاضا می کنیم تا نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص این صفحه از وبلاگ حامی اکسپنج از طریق بخش ارسال دیدگاه با ما و سایر خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید.